Bästa företagslånet för ditt företag

Vilket är det bästa företagslånet för ditt företag? Det är inte lätt att veta. Det första du bör göra är att undersöka vilka behov just ditt företag har. Ni kanske behöver anställa mer personal, behöver pengar till marknadsföring, köpa in mer material eller maskiner eller helt enkelt för att växa. Behöver du ta ett lån som är relativt stort i förhållande till ditt företag och dess omsättning kan det vara bra att du förbereder din ansökan.

Är ett företagslån nödvändigt för ditt företag?

Går du i tankarna att ta ett lån kan det vara bra att tänka igenom det. Är det nödvändigt eller inte? Något som ofta är lockande är att låna mer än vad ditt företag faktiskt behöver. Detta för att alltid vara på den säkra sidan. Vi på Qred rekommenderar att alltid låna ansvarsfullt. Något som är viktigt är att inte låna mer än vad ditt företag faktiskt behöver.

Vad kan du använda lånet till?

Det kan vara fördelaktigt om du har en tydlig vision och plan gällande vad du ska använda lånet till. En del investeringar kanske går att spara ihop till på längre sikt, men andra investeringar kanske kräver ett företagslån. För att du ska kunna ta det bästa företagslånet för just dig bör du ha en uttänkt plan för hur du ska betala tillbaka lånet. Om du väljer en längre återbetalningstid blir vanligtvis kostnaden för lånet högre jämfört med en kortare återbetalningstid.

Ett företagslån kan användas till många olika saker. Bland annat:

  • Investering i varulager
  • Marknadsföring
  • Anställning av personal
  • Behov av ny utrustning och material
  • Betala skatten

Alla investeringar i ett redan hälsosamt företag leder oftast till större vinstmarginaler på längre sikt. Det finns även tillfällen då man bör undvika att ta ett företagslån. Detta kan vara till exempel pengar till en nöjesresa för personalen, en buffert utan någon speciell anledning eller pengar till ny kontorsutrustning även fast det inte finns behov av det.
Även fast vissa lån är billigare än andra så kostar alla lån pengar. Därför är det viktigt att ha en plan gällande vad man ska använda pengarna till så det gynnar tillväxten och inte leder till ekonomiska svårigheter framöver.

Håll koll på totalkostnaden!

Det är viktigt att du kollar igenom villkoren när du fått låneförslag från olika banker eller företag, ta inte det första förslaget du får. Räntan kan variera mycket mellan olika aktörer. Det är kostnaden som ditt företag betalar för att få låna pengar, som betalas i samband med återbetalningen av lånet. Därav är det viktigt att du har koll på totalkostnaden och vad du faktiskt betalar för. En del långivare använder sig av uppläggningsavgifter eller limitavgifter.

Det är vanligt att småföretag nekas företagslån hos banken. Det är en lång ansökningsprocess som innefattar flera säkerhetskrav. Många banker anser att företagslån under 500 000 kr är olönsamma då deras egna kostnader blir för höga. Detta är något som småföretagen bör tänka på. Totalkostnaden blir högre om lånet är större. Att få ett företagslån från banken är alltså ganska svårt. Därför finns det alternativ till de stora bankerna. Som till exempel Qred som beviljar lägre summor på företagslånet, utan säkerhet och mycket snabbare.

Väx med ett företagslån från Qred!

I dagsläget är det inte konstigt att ta ett lån online på samma sätt som det var förr. Det finns ett annat förtroende för finans-, bank- och kreditinstitut idag som kan lägga grunden för en ny era av service gentemot företagare - framförallt de mindre företagarna.

Vi på Qred fokuserar inte på att ditt företag måste vara väletablerat, ha många anställda, hög omsättning och rapporter såsom bankerna gör. Qred har en annan bedömning och fokuserar på andra faktorer. Affärsidé, kassaflöde och att ditt företag verkar vara en uppskattad kraft inom en nisch är några av de faktorer vi tittar på vid bedömning av företag. Genom det personliga samtalet med dig och samarbetet med CreditsafeScrive och andra leverantörer av data gör att vi oftast kan göra en bättre bedömning än bankerna. För oss spelar det ingen roll om ditt företag är nytt eller gammalt. Inte heller om företaget är stort eller litet. Vi finns där och hjälper dig ändå!

Att ansöka om ett företagslån hos Qred är snabbt, tryggt och enkelt. Vi har ingen startavgift, ingen bindningstid och inga dolda kostnader.

Klicka här för att ta del av vårt exklusiva erbjudande för Edge:s medlemmar!