Från störst till ännu större!

Boozt lager i Ängelholm är redan världens största autostore. I samarbete med Element logic expanderar de nu sitt lager med ytterligare 30 nya robotar, 50 000 lådor och 130 000 lådplatser. Detta för att hålla tempot och ligga i fas med den växande e-handeln och fortsätta kunna leverera en hög grad av dagenefter-leveranser.

Boozt lager idag har 380 000 lådor och 384 automatiserade robotar som åker runt och sköter plockningen av varor. Nu vill de bli ännu större. Element logic är företaget som står bakom leveransen av expansionen vilket Lars Lindgaard, chef för försörjningskedjor på Boozt, är mycket nöjd med.

- Under expansionsfasen har vi fortfarande 99,7 % drifttid och hela 90% av alla leveranser når slutkunden inom en till två dagar efter beställningen, berättar han.

Eftersom att E-handeln växer med raketfart och kundens krav på snabba leveranser ökar ser automatiseringen av lagret till att Boozt ligger i fortsatt framkant. Thomas Karlsson, VD på Element logic säger den effektivitet, skalbarhet och flexibilitet som Boozt autostore har, kommer ge dem fortsatta konkurrensfördelar på marknaden framöver.

 

Besök Logistics & Automations Malmö för fler branschnyheter »

Om företaget

Kontaktuppgifter

Maria Perneros Geterud, Head of Event
tel: +46 704 34 45 18
e-mail: maria.geterud@easyfairs.com

Connie Wallace, Sales Executive
tel: +46 704 34 45 01
e-mail: connie.wallace@easyfairs.com

Nathalie Widén, Marketing Coordinator
tel: +46 704 34 45 58
e-mail: nathalie.widen@easyfairs.com

Webbplats: https://www.logisticsmalmo.se/sv/