Litium ett strategiskt val för Brenderup

Litium, en av Nordens ledande aktörer inom digital handel, meddelar idag att Brenderup, Sveriges största släpvagnstillverkare, väljer den digitala handelsplattformen Litium Commerce Cloud för att accelerera sin tillväxt.

Det svenska företaget Brenderup är marknadsledande i Skandinavien på släpvagnar och båttrailers. Brenderup ingår i koncernen Brenderup Group som har 380 anställda, 22 000 produkter, tillbehör och reservdelar, åtta varumärken och försäljning på sju språk. För att möjliggöra snabbare digital tillväxt har Brenderup valt Litium Commerce Cloud, där nylanserade Litium 8 ingår.

”Valet av Litium Commerce Cloud är helt klart strategiskt och ger oss en bra grund inför vår fortsatta expansion de närmaste fem åren. Vi får en samlad plattform för alla våra marknader som gör det enklare att växa, både vad gäller sortiment och återförsäljarnät. Dessutom blir det lättare att lägga till nya tjänster, marknader och olika språk,” säger Anders Horvath, Group Online and Marketing Manager på Brenderup.
Litium 8, som ingår i Commerce Cloud, ersätter flera system och plattformar som använts för att hantera sajter på olika marknader och språk. Brenderup kommer även att utnyttja möjligheten att enkelt integrera befintliga affärssystem som Dynamics AX (ERP) och Lime CRM i den nya plattformen.

Släpvagnar och båttrailers säljs traditionellt i fysiska butiker. Men på Brenderups nya sajt kommer kunder få möjlighet att upptäcka produkter med hjälp av Litiums funktioner för målgruppsanpassning och filtrering. Kunderna kan i lugn och ro utforska utbudet för att sedan genomföra sina köp hos en återförsäljare. Brenderup säljer inte direkt till slutkund utan förmedlar all försäljning till ett antal återförsäljare, som i sin tur kan göra beställningar direkt på sajten.

”En av styrkorna med Litium 8 är de inbyggda funktionerna för att hantera produktinformation. Det gör att vi kan samla allt i en plattform och se till att våra slutkunder hittar fram till rätt produkt eller produktguide, med hjälp av smarta, personaliserade och automatiserade filter. Funktionerna innebär att vi kan spara värdefull tid som annars går till administration,” fortsätter Anders Horvath.

“Vi är mycket stolta över samarbetet med Brenderup. De har tydliga mål, höga krav och stora ambitioner i sin digitalisering av affärsmodellen och att valet faller på Litium Commerce Cloud är ett styrkebesked. Vi ser fram emot att leverera verktygen som gör att de kan nå sina högt ställda affärsmål” säger Patrik Settlin, vd på Litium.

Lansering av Brenderups nya digitala handelsplattform är planerad till första kvartalet 2022.

För mer information kontakta:
Malin Bodolla, CMO Litium AB
Mobil: +46 73 800 35 40
E-post: malin.bodolla@litium.com

Om företaget
Litium AB (publ) tillhandahåller en molnbaserad plattform för digital handel som hjälper medelstora och stora företag inom både B2B och B2C att accelerera sin försäljning. Lindex, Tingstad och Jollyroom är några av Litiums kunder, vilka totalt omsätter över 10 miljarder kronor årligen online. Litium agerar genom sitt partnernätverk på den nordiska marknaden och är noterat på Nasdaq First North Growth Market. Arctic Securities är bolagets Certified Adviser och kan nås på certifiedadviser@arctic.com eller +46 844 68 61 00. För mer information om Litium besök www.litium.se
Webbplats: http://www.litium.se