Miljöfokus får högtalarproducent att starta nytt samarbete

GIAB och Audio Pro inleder nytt samarbete som skall förlänga livet på högtalare

Högtalarproducenten Audio Pro har precis som många andra producenter och e-handlare under många år brottats med returhanteringsfrågan. I takt med att man under de senaste åren ökat andelen försäljning via e-handel så har även returer blivit ett allt större problem. Majoriteten av dessa returnerade och ”överblivna” högtalare är i nyskick, men där plombering/förpackningen har brutits. Kraven för producenter som säljer nya produkter är att förpackningen ska vara intakt och obruten. För att inte kassera dessa högtalare och ur miljöhänsyn kunna förlänga livet på dem har producenten nu etablerat ett nytt samarbete med Godsinlösen Nordic AB (GIAB).

GIAB har under de senaste åren hittat en metod för hur man kan ta tillvara på sådana typer av produkter. Deras affärsidé är att omvandla det som anses vara avfall till en ekonomiskt värdefull resurs. De är experter inom ReCommerce, en benämning som innebär att skadat eller överblivet gods får ett förlängt liv genom rekonditionering, reparation och vidareförsäljning.

Under våren 2020 har nu Audio Pro och GIAB startat upp ett samarbete, vilket innebär att GIAB tar hand om de högtalare som Audio Pro vill förlänga livet på och på så vis gynna miljön, snarare än skada den.

- Det känns riktigt bra att få göra en insats för miljön, samtidigt som vi får avsättning för produkter som vi annars inte skulle kunna sälja, säger Jens Henriksen, CCO på Audio Pro

- GIABs tankar kring cirkulär ekonomi, känns som en filosofi som stämmer bra överens med vår egen, fortsätter Jens.

Andreas Karoliussen på GIAB, instämmer:

- Vår affärsmodell för att omvandla våra kunders avfall eller oönskade produkter till en ekonomiskt värdefull resurs, sammanfaller väl med Audio Pros ambitioner för sina returnerade produkter. Vårt nystartade samarbete känns som ett självklart beslut, för båda parter.

De återvunna högtalarna går att köpa via GIABs kommersiella varumärke Returhuset (www.returhuset.se) som finns tillgängligt både online och via fysisk butik. Att shoppa billigt och klimatsmart är något som ligger i tiden och som attraherar fler än bara de miljömedvetna konsumenterna. Vi alla vill alla vara med och motverka de ökande sopbergen.