NA-KD lanserar plattform för second hand

Jarno Vanhatapio vill ligga i framkant med sitt NA-KD och tar nu nästa steg i deras hållbarhetsplan. 2015 startade han NA-KD med målet att på lång sikt bli en av världsmarknadens största aktörer i klädbranschen och där inkluderas idag 2021 att även ha en plattform för klädernas andrahandsmarknad.

Jarno gästar VD-podden som produceras av Viva Media och hålls av vd:n Arash Gilan. I avsnittet berättar han om att NA-KD nu håller på att sätta upp en plattform för att ge varumärkets kläder en andrahandsmarknad. Det här är en naturlig satsning i deras hållbarhetsarbete menar Jarno som säger att den lanseras någon gång under Q2 2021. 

 

Lyssna på VD-podden med Jarno Vanhatapio

 

Det pratas även om vilka mål NA-KD har satt på ännu längre sikt som berör omsättning, lönsamhet och hållbarhet, nås dem 2025 är det också världsrekord som uppnås. Det är också just det som motiverar Jarno att bygga bolag som Nelly.com och NA-KD. Jarno berättar även att målet är att gå till börsen och då med minst 10% av aktierna vilket han idag har på 12% och gör honom till tredje största ägare. 

 

År fem i bolagets historia är NA-KD ett av Europas 20 mest snabbväxande bolag med en omsättning på 2 miljarder, 300 anställda, försäljning i 70 länder och 4 miljoner följare i sociala medier. Jarno berättar öppenhjärtigt och naket om både sin roll som ledare, vd samt ägare och hur det kan skilja sig åt. 

 

I december 2020 mötte NA-KD stor kritik från tidigare praktikanter och medarbetare som vittnade om ett hård arbetsklimat på succébolaget. Vilket resulterade i att bolaget inledde en egen intern undersökning med EY och Arbetsmiljöverket gjorde även en utredning. Resultat och vilka åtgärder som NA-KD har gjort kan du höra om i poddavsnittet samt hur Jarno personligen upplevde hela händelsen. 

 

Andra tidigare gäster i VD-podden är: 

Janne Andersson, förbundskapten SvFF

Richard Bergfors, vd och ägare MAX

Sara Wimmercranz, vd och grundare BackingMinds

Pär Svärdson, vd och grundare Apotea

Karin Lindahl, vd och ägare Indiska

Joakim Lundberg, Sverigechef Klarna

Om företaget

Viva Media bildades 2014 när tre specialistbyråer inom marknadsföring slogs samman till en för att kunna erbjuda marknadsföring med fokus på helheten. Våra flexibla team drivs av kärlek och hjärta, övertygade om att tillit skapar det bästa samarbetet. Vi finns i Uppsala, Kalmar och Oslo.

Vill du höra mer om hur vi bygger din framgång tillsammans?
Ring 018-490 11 00 eller mejla info@vivamedia.se

Företagssida: https://www.ehandel.se/author/viva-media

 

Webbplats: https://vivamedia.se/