Sara Öhrvall om tekniken som revolutionerar människan

Sara Öhrvall är en av Sveriges främsta experter på digital utveckling och har länge drivit frågor kring digitalisering inom näringslivet bland annat genom att skriva krönikor i DI. Tidigare har Sara haft ledande positioner på Volvo, Bonnier och Investor. Men numera leder hon arbetet för att skapa digitala lösningar som Chief Transformation Officer på SEB, där områdena kommunikation och hållbarhet även ingår. Genom en gedigen studiebakgrund på flertalet internationella universitet har Sara skapat sig en djup kunskap om potentialen med digital teknik men också komplexiteten i vad det ger för konsekvenser. Hon är nu aktuell med sin nya bok Ditt framtida jag som handlar om hur ny teknik revolutionerar människan och gör oss starkare, smartare och vänligare.

I podden diskuteras möjligheterna som AI skapar för människan samt vilka etiska dilemman som det skapar. Den nya tekniken som redan finns men många gånger inte är fullt så användarvänlig, kommer snart vara en ny del av alla människors vardag så det här är ett avsnitt som ger en bra bild av vart samhället är på väg. Sara pratar även om att banksektorn är en bransch som de närmsta 10 åren kommer utveckla mycket med hjälp av AI-tekniken men även fler branscher kommer kunna ta till vara på nya AI-lösningar. Här får du också koll på hur området digitalisering linjerar nära med hållbarhet och kommunikation som är viktiga områden för att på riktigt vara ett framtidsbolag.

 

 

Lyssna på Sara och Arash i VD-podden här:

Podcaster

Spotify

Acast

 

Om företaget

Viva Media bildades 2014 när tre specialistbyråer inom marknadsföring slogs samman till en för att kunna erbjuda marknadsföring med fokus på helheten. Våra flexibla team drivs av kärlek och hjärta, övertygade om att tillit skapar det bästa samarbetet. Vi finns i Uppsala, Kalmar och Oslo.

Vill du höra mer om hur vi bygger din framgång tillsammans?
Ring 018-490 11 00 eller mejla info@vivamedia.se

Företagssida: https://www.ehandel.se/author/viva-media

 

Webbplats: https://vivamedia.se/