Sara Wimmercranz – fördomsfritt riskkapital i BackingMinds

Sara Wimmercranz är en av grundarna till e-handelssuccén Footway men driver sedan 2016 venture capital-bolaget Backing Minds tillsammans med sin medgrundare Susanne Najafi. Organisationen investerar i start up´s utanför homogena nätverk av traditionellt riskkapital. Genom att se bortom snäva nätverk letar de efter underinvesterade segment och får tillgång till nya möjligheter, idéer och marknader.

I VD-podden får du höra Sara om hennes okonstlade förhållande till vd-titeln och att hon ser på partnerskapet med Susanne Najafi som extremt viktigt och grundläggande för organisationen BackingMinds framgång. Att dem båda kompletterar varandra på ett koordinerat vis som får dem att kunna se underinvesterade företagstyper och branscher på framväxt. Sara pratar om att det finns ett snevridet kapital som är alldeles för snävt och generaliserande där det finns en tydlig “similarity effect” i Sverige, och i särklass Stockholm.

Arash och Sara samtalar om skalbarheten av bolag och att man behöver tänka på att beslut som tas i ett initialt skede också behöver fungera när bolaget har långt många fler medarbetare och mer i omsättning. För att få det där riktigt kundcentraliserade perspektivet behöver man låta “kunden sitta med i styrelsen” för att ta besluten utifrån vad som är viktigt på riktigt.

 

 

Lyssna på Arash och Sara:

Podcaster
Spotify
acast

 

Om företaget

Viva Media bildades 2014 när tre specialistbyråer inom marknadsföring slogs samman till en för att kunna erbjuda marknadsföring med fokus på helheten. Våra flexibla team drivs av kärlek och hjärta, övertygade om att tillit skapar det bästa samarbetet. Vi finns i Uppsala, Kalmar och Oslo.

Vill du höra mer om hur vi bygger din framgång tillsammans?
Ring 018-490 11 00 eller mejla info@vivamedia.se

Företagssida: https://www.ehandel.se/author/viva-media

 

Webbplats: https://vivamedia.se/