Shelfless – den perfekta fulfilmentlösningen för din nätbutik

Att kunna sköta en nätbutik utan att behöva lägga en massa tid på att hantera lager och all logistik låter nästan för bra för att vara sant. Men med Brings nya fulfilmentlösning Shelfless samt deras investering i företaget DreamLogistics är detta nu möjligt för alla nätbutiker, stora som små.

Shelfless är Brings allra största satsning på effektiva, flexibla och gröna logistiktjänster för nätbutiker. Enkelt förklarat innebär tjänsten att du låter Bring ta hand om varumottagning, lagring, plockning, packning och returhantering åt dig. Så kan du lägga din tid på andra saker, som att bygga ditt varumärke och öka tillväxten.

Shelfless är en tjänst som hjälper nätbutiker oavsett storlek med att nå sina ambitioner både på den lokala och den nordiska marknaden, säger Rickard Slettmyr, ansvarig för tjänsten Shelfless hos Bring. Vi plockar, packar och levererar varor för många nätbutiker. Även internationella nätbutiker som vill sälja sina produkter till nordiska konsumenter kan använda Shelfless.

Med Shelfless möjliggör Bring för alla nätbutiker att dra fördel av ett högautomatiserat fulfilmentlager i världsklass. Tjänsten är först och främst aktuell för nätbutiker i segment som har produkter anpassade för att hanteras i en automationslösning. Det vill säga små och lätta produkter, med ett lågt antal orderlinjer per order.

Autostore på Shelfless-lagret i Oslo

Autostore på Shelfless-lagret i Oslo

Nätbutikens bästa vän

Shelfless ska upplevas som det bästa alternativet på marknaden för att möjliggöra tillväxt genom hela livscykeln, från uppstart till en stor nätbutik.

Tjänsten består rätt och slätt av en digital och en fysisk lösning som harmoniserar med varandra. Runt omkring i Norden har vi ett stort antal lager, så kallade “Fulfilment Centers”, och transport- och returlösningar som kan användas av flera hundra nätbutiker samtidigt, förklarar Rickard.

Detta innebär att alla nätbutiker som använder sig av Shelfless får samma lösning som de stora giganterna på marknaden, och därmed ges samma förutsättningar för att lyckas med sin logistik och sina leveranser. Det är en viktig parameter för nätbutiker som har höga krav på just sina leveranser.

För Brings Shefless-satsning i Norden så har de investerat i DreamLogistics. Det är ett svenskt företag har erbjudit logistiktjänster till svenska nätbutiker i över 10 år, och nu får de ansvaret för tjänsten Shelfless i Sverige.

Hittade drömpartnern

DreamLogistics blev etablerat av de tre vännerna Lars Brånedal, Tommy Palmén och Jonas Ahlgren 2008. Vännerna hade själva drivit en nätbutik i flera år och hade före starten av DreamLogistics lyckats med att hjälpa en nätbutik med en helhetligt logistikupplägg. Det blev en succé.

De kommande tio åren optimaliserade och effektiviserade de DreamLogistics-konceptet. Automation och expertisen inom e-handel är viktiga stickord på vägen. Under 2021 hade företaget mer än 300 kunder och ca 400 medarbetare.

Vår dialog med Bring började under 2021. De hade utvecklat en tjänst som liknade vår, och i tillägg hade vi flera liknande tankar, idéer och visioner för framtiden, berättar Jonas Ahlgren, VD för DreamLogistics.

Under hösten 2021 var investeringen ett faktum. Jonas berättar att DreamLogistics har haft flera erbjudanden de senaste åren men de valde Bring som partner, som idag är huvudägare i DreamLogistics. Uppköpet innebär ett tätt samarbete mellan de två företagen och på sikt kommer DreamLogistics som varumärke att fasas ut och bli en del av Bring.

Bring har organisationen och resurserna för att lyckas med vår utveckling, och vi på Dream har expertisen, säger Jonas. Det är en oslagbar kombination som gör det möjligt att utveckla ett ännu bättre och vassare erbjudande.

Grön framtid

Shelfless ger din nätbutik en möjlighet att växa utan att du behöver investera i ett eget lager, automatiseringslösningar och IT-system. Med Brings fulfilmentlösning Shelfless får du en partner som känner till den nordiska marknaden och kan bidra med god stöttning hela vägen.

Bring har byggt ett lager i Oslo och just nu bygger de ett nytt helautomatiskt lager i Stockholm. De kommer även att bygga ett lager i Köpenhamn. Med lager i tre av Nordens största städer kan nätbutikerna med hjälp av Shelfless komma närmare konsumenterna, och därmed minska leveranstiden på varorna som skickas, förklarar Jonas.

Majoriteten av leveranserna kommer att ske fossilfritt och med elfordon. Alla “Fulfilment Centers” har solceller på taken och använder grön el. Hela Shelfless-konceptet är baserat på en delningsekonomi och konsolidering med många kunder på en och samma plats där de kan dra nytta av många leveranser till slutkonsumenten.

Shelfless är en kostnadseffektiv totallösning för lagerhantering och leverans som kan växa tillsammans med dina behov.

Några fördelar som du får med Shelfless:

  • Tillgång till ett lager med fullständig översikt av dina varor
  • Flexibla, snabba och gröna leveranser och returer över hela Norden
  • Du slipper plockning, packning och ta hand om returer
  • Möjliggör för flera miljoner människor att få samma dag-leveranser i Stockholm, Oslo och Köpenhamn

Vill du veta mer om Shelfless?

Hör av dig till Bring så kan de berätta mer om deras nya fulfilmentlösning och vad den kan göra för dig och din nätbutik.

Om företaget
Bring är ett leveransföretag som löser vardagslogistiken åt små och stora verksamheter i hela Norden. Vi erbjuder effektiva och hållbara leveranser, hanterar paket, pall, bud och gods, och kan hjälpa dig med din e-handel. Vår vision är att göra vardagen enklare och världen mindre. Bli kund hos Bring och få hållbara och förmånliga leveransavtal. Vill du veta mer och är intresserad av att bli kund hos Bring använder du länken ”Bli kund hos Bring” för att fylla i lite mer information om bland annat vilka tjänster som du är intresserad av. En säljare kommer sedan att kontakta dig inom kort. Kontakta oss gärna så hjälper vi dig att bli kund hos oss: Kontaktperson hos Bring: Andreas Nilsson Kundservice Bring: cs@bring.com alt. 020 – 765 000 Webbplats: www.bring.se