Snabbare och grönare näthandel från Brings fulfilmentlager med Shelfless

Med fullautomatiserade lager i Oslo och Stockholm etablerar Bring nu en grönare och helintegrerad fulfilmentlösning för nätbutikerna med kunder i både Norge och Sverige, som tar hand om hela kundresan. Från köp, till plock och pack, och slutligen leverans.

För att möta de nya behoven på e-handelsmarknaden lanserar Bring nu fulfilmentlösningen Shelfless i Stockholm, efter att ha lanserat det i Oslo i början av året. Ambitionen på sikt är att etablera fler lager i hela Norden. Med Shelfless tar Bring hand om både lager, plockning, packning, leverans och eventuella returer för nätbutikerna.

Med lager i två av Nordens största städer kan din nätbutik, om du väljer Shelfless, komma närmare dina kunder, och avsevärt korta ner leveranstiden på varorna som skickas. I tillägg så kommer majoriteten av leveranserna att köras med fossilfria eller utsläppsfria fordon, säger Per Öhagen, koncerndirektör för division E-handel och logistik på Bring.

Per Öhagen, koncerndirektör för division E-handel och Logistik på Bring

Per Öhagen

Smidig integration

Med Shelfless behöver du inte längre egna hyllor, men kan istället lagra varorna på Brings fullautomatiserade lager. Ditt ordersystem integreras med deras egna system och härifrån hanteras hela kundresan, från att kunden trycker på köpknappen i nätbutiken tills varorna levereras, och eventuellt returneras.

Det ska vara enkelt att ansluta till vad som i princip är en "plug-and-play"-lösning för alla de nätbutiker som vill bli Shelfless-kunder. Din nätbutik kan enkelt integreras med oss och både du och dina kunder kan följa beställningarna och leveranserna på ett smidigt sätt, säger Per.

Snabba och hållbara leveranser

Bring är snart färdiga med att bygga det första Shelfless-lagret utanför Oslo och lagret i Stockholm kommer att etableras i början på nästa år. Värdeförslaget för Shelfless kommer att vara detsamma oavsett placering: en enklare, snabbare, flexiblare och grönare lösning för nätbutikerna.

Shelfless gör också vägen till övriga länder i Norden kortare och mer effektiv. Att ha hela värdekedjan under ett tak innebär att plockning, packning och leverans av paketen kan göras snabbare än om du har en mer fragmenterad värdekedja. Med tillgång till Brings stora distributionsnät får du avsevärt kortare ledtider från order till leverans när de hanterar hela logistikkedjan.

Som Shelfless-kund får du tillgång till hela vår tjänsteportfölj. Det innebär att alla nätkunder får en valfrihet i hur de vill ha sina paket levererade, antingen hem eller till utlämningsställe. Det ska vara enkelt, flexibelt och bekvämt att välja, säger Per.

Plockningen och packningen av varorna på Brings fulfilmentlager blir snabbare och mer effektiv. Packningen blir även grönare, då de packar med så lite luft som möjligt i paketen. Shelfless-leveranserna kopplas på Brings nordiska paket- och distributionsnätverk med fossilfria eller utsläppsfria fordon, framför allt i storstadsregionerna.

Autostore-riggen på Shelflesslagret i Oslo

Skiss över autostore-riggen på Shelflesslagret i Oslo

Konkurrenskraftig lösning

Nätbutikerna i Norden upplever just nu en tuff konkurrens, både mellan sig själva och från större internationella aktörer, och många har inte möjlighet att investera i sina egna automatiserings- och distributionslösningar.

Shelfless ger din nätbutik en möjlighet att växa och gör dig redo att möta konkurrensen, utan att du själv behöver investera i eget lager, automatiseringslösningar och IT-system. Med Shelfless får du en partner som kan den nordiska marknaden och som kan bidra med bra stöd längs vägen, avslutar Per.

Fördelarna med Shelfless

Shelfless är en sömlös och omfattande fulfilmentlösning för dig som har en nätbutik. Bring erbjuder en mer hållbar och kostnadseffektiv tjänst som tar hand om din logistik hela vägen från köp till leverans.

  • Tar hand om lager, plockning, packning, leverans och retur
  • Enkel integrationslösning
  • Snabbare leveranser med kortare ledtider, samma dag eller nästa dag
  • Flexibla och grönare leveranser

Är Shelfless lösningen för din nätbutik?

Kontakta Bring om du vill veta mer.

Om företaget
Bring är ett leveransföretag som löser vardagslogistiken åt små och stora verksamheter i hela Norden. Vi erbjuder effektiva och hållbara leveranser, hanterar paket, pall, bud och gods, och kan hjälpa dig med din e-handel. Vår vision är att göra vardagen enklare och världen mindre. Bli kund hos Bring och få hållbara och förmånliga leveransavtal. Vill du veta mer och är intresserad av att bli kund hos Bring använder du länken ”Bli kund hos Bring” för att fylla i lite mer information om bland annat vilka tjänster som du är intresserad av. En säljare kommer sedan att kontakta dig inom kort. Kontakta oss gärna så hjälper vi dig att bli kund hos oss: Kontaktperson hos Bring: Andreas Nilsson Kundservice Bring: cs@bring.com alt. 020 – 765 000 Webbplats: www.bring.se