Svensk restauranggrossist automatiserar med hjälp av TGW

Svensk restauranggrossist automatiserar med hjälp av TGW

  • Automatisering kortar ledtider och snabbar upp leveranserna
  • ”Hybridlösning” med TGW skyttel och miniloadkranar för både hög plockprestanda och optimerad lagringskapacitet
  • Automationslösning för hantering i två temperaturzoner

 (Göteborg, 22 mars 2021) TGW bygger en i hög grad automatiserad helhetslösning för den svenska restauranggrossisten Martin & Servera i Norrköping som ska stå klar i mars 2022. Det nya automatiserade lagret skall supportera Martin & Servera’s framtida tillväxt.

 Martin & Servera är Sveriges ledande restauranggrossist. Företaget, med huvudkontor i Stockholm, förser dagligen tusentals restauranger, barer och lunchrum med ett brett utbud av dagligvaror, drycker och andra varor. Automatiseringen gör det möjligt att centralisera del av produktsortiment för varor med lägre omsättning på ett ställe vilket möjliggör förbättring av tjänsterna som erbjuds kunderna och det till en lägre kostnad.

”Detta är vår första investering av automatisering på denna nivå och vi ser framemot att arbeta med TGW i detta, för oss, strategiskt viktiga projekt” säger Magnus Schultz, utvecklingschef på Martin & Servera Logistik.

Automationslösning med två temperaturzoner

TGW lösning  med mer än 35.000 lagringsplatser i två temperaturzoner (rums- och kyltemperatur). För att kunna utnyttja den tillgängliga ytan fullt ut lagras boxar på djupet om tre. Som buffertlagerhantering och automatisk påfyllning till plockmotorn kommer TGW att leverera en Miniloadlösning med upp till 11 000 lagringsplatser bestående av Mustang E+ kranar, där plockmotor kommer att bestå av en skyttel lösning med Stingray skyttlar med en kapacitet på 24 000 lagringsplatser.

”Det har varit ett fantastiskt samarbete med projektansvariga från Martin & Servera där resultatet har blivit en lösning som kommer att stödja tillväxt och fortsatt framgång”säger Kristian Brink, försäljningschef på TGW Scandinavia.

Kundbeställningarna plockas och förbereds på fyra arbetsstationer som är anslutna till automationslösningen. Färdiga order kan därefter antingen slutföras i en manuell palllösning eller för vidare transport till en Commissioner för konsolidering tillsammans med manuellt plock innnan leverans till slutkund.

TGW Lifetime Services för att stödja daglig drift

En del av projectet är också ett service- och underhållskontrakt för att stödja Martin & Servera med platsbaserad support i Norrköping. Detta säkerställer att automatiseringslösningen är igång under tvåskift.

Om företaget

TGW Scandinavia

T: +46 31 797 3000 – E-mail: scandinavia@tgw-group.com

Götaverksgatan 2, Lindholmen, Västra Götaland 417 55, SE

Sales – Kristian Brink

T: +46 (0) 70 2178 173 – E-mail: kristian.brink@tgw-group.com

Lifetime Services – Niklas Jacobsson

T: +46 72 080 76 20  – E-mail: niklas.jacobsson@tgw-group.com

Företagssida: https://www.ehandel.se/author/tgw-scandinavia

Webbplats: https://www.tgw-group.com/en/