VDn som skapade Svenskt Tenns e-handel

Maria Veerasamy är sedan 2011 vd på Svenskt Tenn. Bolaget som är ett av Sveriges mest välrenommerade företag ägs av en stiftelse och verkar för att bevara en inhemsk hantverkstradition sedan 1924. Sedan Maria klev in i firman så har vinsten mer än tiofaldigats - hur e-handeln har bidragit till det får du veta i VD-podden!

Estrid Ericsson grundade firman Svenskt Tenn 1924 och satte tillsammans med andra företag Skandinavisk design på kartan. 1933 började även arkitekten och formgivaren Josef Frank som kom att bygga upp en stor del utav det som än idag är Svenskt Tenns sortiment. Estrid ville att firman skulle leva för evigt och sålde därför Svenskt Tenn till Märta och Knut Beijers stiftelse 1975 som verkar för att utveckla kultur, forskning och utbildning. Sedan 2011 då Maria Veerasamy fick vd-uppdraget av Anders Wall så har hon förvaltat de arv som både består av att bevara och utveckla en hantverkstradition, en inredningsfilosofi och ett bolag med vinstintresse via Svenskt Tenn.

 

Svenskt Tenns vd i VD-podden

I VD-podden med Arash Gilan berättar Maria Veerasamy om de viktiga steg som hon tagit med Svenskt Tenn för att skapa den kraftiga omsättningsökningen och den tiofaldigade vinsten. Det är en uppstramning av sortimentet, nytt digitalt affärssystem, som samverkar med lager, logistik och implementering utav e-handel som har gjorts under 10 år. En bra grund är alltså lagd för ytterligare expandering till fler marknader än Norge, Storbritannien och USA där dem redan har många kunder. Maria ser inte en miljardomsättning som en omöjlighet om 10 år för Svenskt Tenn i och med e-handeln och etableringen på fler marknader tillsammmans med B2B-segmentet.

2024 firar Svenskt Tenn 100 år som företag, att varumärket har överlevt i så många år och konstant har lyckats hålla sig relevant är på grund av att dem alltid anpassar sig i samtiden utan att tappa identiteten och historian. Att kunna förvalta ett varumärke strategiskt över så lång tid är lika mycket av en konst som Svenskt Tenns produkter i sig är.

 

 

För mer om hur man kan dra nytta av historien för att bygga relevans och värde i samtiden - lyssna på VD-podden:

Spotify
Apple podcast
Acast

Om företaget

Viva Media bildades 2014 när tre specialistbyråer inom marknadsföring slogs samman till en för att kunna erbjuda marknadsföring med fokus på helheten. Våra flexibla team drivs av kärlek och hjärta, övertygade om att tillit skapar det bästa samarbetet. Vi finns i Uppsala, Kalmar och Oslo.

Vill du höra mer om hur vi bygger din framgång tillsammans?
Ring 018-490 11 00 eller mejla info@vivamedia.se

Företagssida: https://www.ehandel.se/author/viva-media

 

Webbplats: https://vivamedia.se/