Branschprofilen blir ny ordförande – ”finns stor potential”

Ska lyfta friluftsdistributören.

Jonas Ottosson, tidigare vd på Venue Retail Group (numer Rizzo Group), tar över som ny styrelseordförande hos Roswi, som är distributör inom sport, friluftsliv och kök.
Han efterträder Karl-Gustav Idh.

Det finns en stor potential att ta nästa steg i bolagets fina utveckling och vara en ledande nordisk aktör inom segmentet sport/friluftsliv och kök. Detta genom en utmärkt varumärkesportfölj, attraktiva produkter, hög servicenivå och nära relation till sina kunder, säger Jonas Ottosson i ett pressmeddelande.

Annons

Han sitter även i styrelsen för Hultafors Group och Frank Dandy och har erfarenhet från styrelsearbete i såväl Henri Lloyd, Triwa, Peak Performance, Tiger of Sweden som NKFF och Didrikson.

Vi är mycket nöjda med valet av Jonas och värderar hans erfarenheter inom internationellt varumärkes- och bolagsbyggande samt goda marknadskännedom högt. Tillsammans med Jonas ser vi fram emot att ta Roswi till nästa nivå, säger Christopher Carlander, vd på Roswi, och fortsätter:

Vi vill också passa på att tacka Karl-Gustav Idh för ett gott samarbete och engagemang under hans tio år som styrelseordförande. Han har under denna tid bidragit till en betydande utveckling för bolaget.

Roswi omsatte 58 miljoner kronor och gjorde ett resultat på 3 miljoner kronor under 2019.

Annons