Brexit-krångel för brittiska e-handlare – speditörerna varnar

Mycket merarbete att vänta.

Det kom ett Brexit-avtal på plats till slut, men det innebär inte att det inte blir märkbara förändringar vid handel mellan Storbritannien och EU-länder. Nu går flertalet speditörer i UK ut och varnar såväl handlare och konsumenter då samtliga gods och paket som skickas till ett EU-land numer måste innehålla en tulldeklarationsblankett.

Faktum är att hela 45 procent av paketen som hanteras av brittiska Post Office ska ut till EU-länder och skulle deklarationsblanketten saknas, då kan det uppstå lite dålig stämning. Så nu pågår arbetet för fullt med att uppdatera alla e-handlare om vad som gäller från och med nu.

Annons

Vi vet att de senaste veckorna har de flesta varit upptagna med att tänka på julen och pandemin. Våra postmästare är nu igång med att dela ut praktiska råd, särskilt till mindre företag, som ofta skickar paket till EU, säger Amanda Jones, chef för e-handelsavdelningen på Post Office.

Proceduren i sig är dock inget nytt. Det är samma som gäller när paket skickas till länder utanför EU. Och har man trots allt råkat skicka en försändelse utan formuläret kommer det att uppstå förseningar med leveransen, något som sällan uppskattas av kunderna.

Annons