Bring Citymail lanserar en digital brevlåda

Inom en snar framtid kommer företag, myndigheter och organisationer i allt större utsträckning skicka sin post digitalt. Nu dyker det upp allt fler tjänster som gör det möjligt att ta emot och hantera post som vanligtvis hamnar i brevlådan. Senast i raden är Bring Citymails nya digitala brevlåda Digimail.

Den digitala brevlådan Kivra som vi skrivit om tidigare får alltså konkurrens. Med den nya digitala brevlådan, som går under namnet Digimail, vill Bring Citymail ge privatpersoner möjligheten att digitalt kunna ta emot post som normalt sett hade hamnat i brevlådan.

Mottagaren kan själv godkänna den post som ska kunna skickas till den privata digitala brevlådan och har även möjlighet att kolla sin post var han eller hon än befinner sig via sin smartphone, surfplatta eller dator.

Annons
Annons

– Genom att som postoperatör erbjuda våra avsändare och mottagare både fysisk och digital distribution kan vi tillmötesgå marknadens olika behov. Med Digimail kan vi hjälpa avsändare och mottagare att mötas digitalt på ett säkert sätt, säger Martin Thulin, ansvarig för Digimail.

Höga säkerhetskrav

Till skillnad från andra kommunikationskanaler, som vanlig e-post, är den nya digitala postala kanalen sluten. Enbart avsändare och mottagare som är identifierade med e-legitimation och som godkänt varandra, kan kommunicera via den, företaget som utvecklat tekniken heter Smart Refill.

– Smart Refill är certifierad enligt säkerhetsstandarden PCI:s level 1. Digimail uppfyller standarden och därmed bankernas och kortföretagens högt ställda säkerhetskrav. Vi kan inte tänka oss en bättre samarbetspartner än Bring Citymail för att tillsammans erbjuda marknaden nya sätt att ta emot och hantera viktig post, säger David Nilsson, vd för Smart Refill.

Källa: Press

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!