Bring når ny milstolpe – så många får fossilfria leveranser

"Flerdubblat våra paketvolymer".

Senast igår så meddelade Postnord att de utökade sina gröna korridorer - något som skulle innebära tiotusentals fler gröna leveranser, varje dag. Nu på morgonen så berättar konkurrenten Bring att man också utökat sina fossilfria leveranser.

6,1 miljoner svenskar ska nu kunna få gröna leveranser om de väljer Bring.

Annons

Att vi nu levererar med fossilfria drivmedel till över sex miljoner svenskar är en milstolpe som vi är stolta över - speciellt eftersom vi flerdubblat våra paketvolymer på bara några år. Om två år ska alla våra leveranser vara med fossilfria drivmedel - för att lyckas med det behöver vi hålla ett högt tempo framöver, säger Catherine Löfquist, hållbarhetschef på Bring.

Målsättningen är att samtliga leveranser ska vara fossilfria om två år. Och bolaget verkar vara på god väg. Man har minskat utsläppen med 55 procent sedan 2012, trots att paketvolymen ökat med 250 procent sedan 2019.

Förra året genomförde man en stor utbyggnad av laddinfrastrukturen på sina svenska terminaler och investerade även i nya elfordon, som sju tunga ellastbilar från Einride.

Under året har vi byggt ut laddinfrastrukturen för att lägga tillrätta för en ökning av antalet elfordon. Vi har också påbörjat omställningen av tunga transporter, genom att investera i sju tunga ellastbilar. Att ställa om den tunga trafiken är vårt absolut svåraste uppdrag - men också det som gör störst skillnad för våra utsläpp, säger Catherine Löfquist.

Annons