Bring öppnar fulfilmentlager i Sverige – skruvar upp satsningen

Vill bli ledande på e-handel i Norden.

Samtidigt som e-handeln vuxit i raketfart kämpar logistikbolagen med att skala upp med den. För Bring innebär det att man öppnar ett helautomatiserat fulfilmentlager i Stockholm som en del i den stora nordiska satsningen, Shelfless.

Det allra första fullautomatiserade lagret öppnar bolaget i Oslo "inom kort".

Annons

Vi hade en tillväxt inom paketsegmentet på 48 procent under förra året. I alla de nordiska länderna förväntar sig kunderna att deras leveranser ska bli både snabbare och mer hållbara, säger Per Öhagen, koncerndirektör på Bring, i ett pressmeddelande och fortsätter:

På vårt nya fullautomatiserade lager kommer vi att använda oss av robotteknologi, digitala lösningar och majoriteten av leveranserna kommer att köras med fossilfria eller utsläppsfria fordon bara några timmar efter att kunden har beställt sin vara på nätet.

Med Shelfless ska Bring ta hand om e-handlarnas lagerhållning, plock och pack samt eventuell retur - något som ska korta ledtiderna ordentligt från lagd order till leverans. Lagret i Stockholm kommer att göra premiär 2022.

Detta är en viktig satsning för vår ambition att vara ledande inom e-handel i Norden. De kunder som kommer att använda Shelfless kommer också få tillgång till en digital lösning där de enkelt kan se hela köpresan. Bring blir det första nordiska logistikföretaget som kan erbjuda en fullautomatiserad lagerlösning som är integrerad i hela distributionsnätet, säger Per Öhagen.

LÄS ÄVEN: Bring lanserar fulfilmentsatsning - investerar 100 miljoner

Annons