Bring utsatta för stort bedrägeriförsök: ”Verkar skumt”

Försöker komma över kortuppgifter i speditörens namn.

Att bedragare försöker komma åt människors kortuppgifter genom att utge sig för att vara en speditör är inte helt ovanligt. Nu är det dags igen. Bring är utsatta för vad man kallar för "ett stort bedrägeriförsök".

Bedrägeriförsöken går ut på att det skickas ut ett meddelande som säger sig komma från Bring, och där mottagaren uppmanas att uppdatera spårningen och betala en avgift för att få sitt paket. Bring skickar aldrig ut sms där kunderna uppmanas att betala, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Annons

Bedrägeriförsöken har uppdagats efter att kunder hört av sig till Bring och berättat att de fått dessa sms.

Vi ser att många är uppmärksamma och agerar helt rätt genom att kontakta oss när de får ett sms som verkar skumt. Men vi vill ändå uppmana alla att vara på sin vakt – tillvägagångssätten ändras snabbt, och många meddelanden ser väldigt äkta ut, säger Matilda Adelborg, presschef på Bring.

Bring skickar också med ett gäng handfasta tips på hur man ska gå tillväga för att identifiera ett bedrägeriförsök. Till exempel om avsändaren vill att du ska göra något, eller om du ombeds identifiera dig med bankid, eller om användarnamn, lösenord och kortuppgifter efterfrågas.

De understryker även att man inte ska klicka på några misstänkta länkar, utan radera meddelandet.

Annons