Bring vill bli grönare: Köper in sig i second hand-app

"Måste göra det lättare att handla cirkulärt".

Bring, som är en del av Posten Norge-koncernen, expanderar snabbt och meddelade nyligen att man ska ställa ut ytterligare 200 paketboxar i Stockholm, Göteborg och Malmö.

Nu blir man även delägare i norska second hand-plattformen Tise. Även Ebay Ventures och Nysnø Climate Investments investerar. Det framgår av ett pressmeddelande.

Annons

Tise, grundat 2014, har närvaro i hela Norden och låter privatpersoner köpa och sälja kläder till varandra. Men även företag kan sälja begagnade varor. Tise-appen har i dag över 2,5 miljoner registrerade användare.

Lösningar som främjar återbruk och cirkulärekonomi är ett viktigt satsningsområde för koncernen framöver. Om vi ska klara att minska miljöutsläppen i linje med Parisavtalet måste vi skapa tjänster som gör det lättare att handla cirkulärt, kommenterar Tone Wille, koncernchef i Posten Norge-koncernen.

Bring ska satsa mycket på cirkulära inslag framöver – och investeringen i Tise är ett steg i den riktningen, framgår det.

Vi är övertygade om att vägen till ett mer hållbart samhälle kräver att det blir enklare att köpa och sälja begagnat över hela Norden. Plattformar som Tise förenklar övergången till en mer cirkulär ekonomi, kommenterar Tone Wille.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev?

Tack!