Bröderna Samwer hjälper små E-handlare med lån

Att övertyga banken om ett lån som ny företagare kan vara svårt, särskilt för de som satsar på nätet. Iwoca är däremot ett företag som hjälper e-handlare med just detta. Nu har man fått in 5 miljoner pund i extra kapital, pengar som ska användas för att expandera vidare i Storbritannien och övriga Europa.

Iwoca är ett företag baserat i Storbritannien som erbjuder korttidslån till e-handlare som säljer på Ebay, Amazon och andra plattformar. Hittills har man främst koncentrerat sig på att hjälpa brittiska näthandlare, men tack vare ett nytt tillskott i kassan, ska man nu även expandera sin verksamhet ut i Europa.

I en nyligen avslutad investeringsrunda har man fått in 5 miljoner pund och bland investerarna syns bland annat Global Founders Capital. En ny privat investeringsfond skapad av bröderna Samwer som ligger bakom Rocket Internet, om någon nu missat det.

Annons

– Det här ger oss möjlighet att öka vår befintliga verksamhet och driva på tillväxten. Tillsammans med Samwers erfarenheter när det gäller att bygga upp Internetverksamheter får vi en oerhört stark position, säger Iwocas medgrundare och VD, Christoph Reiche.

Både pengar och expertis

Totalt har Iwoca nu fått in 7 miljoner pund i extra kapital och Rieche säger att den senaste investeringen gör att företaget nu kan skala upp sin verksamhet i Storbritannien ytterligare. Den ska också hjälpa till i kampen mot konkurrenten Ezbob som lanserades hösten 2012.

Och det är som sagt inte bara pengar som Iwoca får tillgång till, man får också tillgång till en hel del expertis. Förutom bröderna Samwer finns även Fabian Siegel, en av grundarna av Delivery Hero, med i Global Founders Capital.

– Vi investerar i beprövade koncept med stor marknadspotential. Iwoca har visat utomordentliga färdigheter och är fast beslutna att bryta ny mark när det gäller företagsutlåning. Vi kommer att hjälpa till med vår expertis när det gäller att bygga upp Internetföretag, och vi kommer även att att ställa vårt globala nätverk till förfogande för att hjälpa dem skapa ytterligare tillväxt, säger Siegel.

 

Källa: TechCrunch

Annons
Annons