Bron rasade – nu säljer kommunen den på Blocket

Tranemo bygger broar mot e-handeln.

Har du drömt om att äga en helt egen bro? Då kommer här en glad nyhet för dig. Nu går det nämligen att e-handla just en sådan second hand på Blocket. Och det är inte vilken liten bro som helst. Nej, det är Tranemo kommun som säljer hela gång- och cykelbron i Uddebo.

En liten detalj bara; Den har rasat - rakt ned i ån Assman.

Annons

Denna bro behöver vi göra oss av med på något sätt. Vi har haft en del intressenter som har visat lite intresse men vi tänkte att vi ville ge lite fler chansen att förvärva en bro så då har vi lagt ut den på Blocket, säger Patrik Westerlund, teknisk chef i Tranemo kommun, till SR P4 Sjuhärad.

Det olyckliga raset skedde i augusti förra året, men numer ska den i alla fall vara på säker mark. Den fuktiga träbron väger 13 ton, är 18 meter lång och kommer i tre sektioner.

Vikterna är uppskattade, vi har tagit höjd för att träet kan vara ganska fuktigt men är det ordentligt fuktat kan det vara tyngre och tvärtom, skriver man i annonsen.

Den ligger uppe för försäljning fram till den 7 mars då högstbjudande ror hem hela kalaset. Men vill du piffa e-handelslagret med en rustik träbro kan det också vara bra att veta att du själv tvingas stå för frakten. Så förbered dig därefter.

Det är ingenting man får in i en Nissan Micra om man säger så, utan man behöver ha rätt utrustning för att transportera bort den, säger Patrik Westerlund.

Det är inte första gången en kommuns oönskade tillgångar hamnat på en andrahandssajt.. Vi har tidigare rapporterat om hur en lycklig köpare kom över en atomsäker bunker, som byggdes för Ånges kommunledning i händelse av krig, på Tradera.

LÄS ÄVEN: Han vann Traderas mystiska bunker-auktion: “Kan aldrig gå fel”

Ehandel har sökt Tranemo kommun.

Annons

Annons