Bubbleroom lägger ner sitt kontor i Stockholm

Efter flera år med förlustsiffror ska e-handelsföretaget Bubbleroom effektiviseras. Nu slår klädkedjan igen sitt stockholmskontor och fokuserar sin verksamhet till Borås.

Bubbleroom har under de senaste åren satsat offensivt för att ta marknadsandelar i en tuff bransch. Omsättningen har ökat från år till år men trots det har företagets verksamhet i Sverige gått med förlust under de senaste tre åren.

Nu lägger Bubbleroom ned sitt kontor i Stockholm och kommer istället att samla sin verksamhet i Borås där man redan har hundratalet anställda, sina lager och fotostudio.

Annons

På Stockholmskontoret finns i dag 12 anställda. Enligt Bubblerooms vd, Svante Tegnér, kommer en del av dem av dem att flytta med till Borås, det kan även bli aktuellt med nyanställningar.

Ska bli effektivare

Sedan 2008 ägs även Bubbleroom av Consortio fashion group, en e-handelskoncern som bland annat äger Haléns och har sitt huvudkontor i Borås. Så att man väljer staden som ska utmana Kalmar som Sveriges e-handelsstad nummer ett är inte så konstigt.

– Det här är ett sätt att bli effektivare. Det är fortfarande inte klart hur många som kommer att flytta över till Borås, men det innebär ingen förändring för verksamheten och våra produkter, säger Bubblerooms vd, Svante Tegnér,


Källa: Resumé

Annons