Budbee skapar toppmodern last mile-anläggning: ”Ett flaggskepp”

Slår sig ned i Malmö.

Last mile-aktören Budbee fortsätter att växa. Nu blir man dessutom en logistikanläggning rikare när Castellum skapar vad som beskrivs som en "toppmodern lager- och terminalanläggning" åt speditören i Malmö.

Detta blir ett flaggskepp i vår logistikportfölj. Vi ser fram mot ett långsiktigt samarbete med Budbee som är ett av de starkaste företagen inom last mile-distribution i Sverige, säger Ola Orsmark, vd för Castellum Region Öresund.

Annons

Anläggningen kommer att mäta 5 135 kvadratmeter och Budbee har skrivit på ett åtta år långt hyresavtal. Enligt Malmö stad ska den nya satsningen dessutom kunna generera runt 500 arbetstillfällen.

Pandemin och den snabbt ökande e-handeln har drivit på utvecklingen i logistikbranschen, där Malmö och Öresundsregionen vuxit fram som ett av norra Europas ledande logistiknav. Den här affären är gynnsam för alla parter, både för de inblandade bolagen och för staden Malmö och hela regionen, säger Hans Sahlin, chef för logistik på Castellum.

Anläggningen, som utformas gemensamt av Castellum och Budbee, kommer också att bli helt anpassad utifrån automation och ha egen solenergi på taket för både fastighetsdrift och laddning av elfordon. Målsättningen är att skapa "Sveriges modernaste last mile-terminal". Den kommer att stå klar 2022.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev?

Tack!