Budbee värvar hållbarhetschef – ”för attraktivt för att säga nej”

Hon får förtroendet i den nyinrättade rollen.

Budbee stärker laget med en hållbarhetschef. Det är Amanda Degerkvist, som närmast kommer från en hållbarhetsposition hos SAS, som lägger vantarna på den nyinrättade rollen hos last mile-aktören.

När möjligheten att börja på Budbee dök upp var det för attraktivt att säga nej till. Jag är imponerad av den omfattande expansions- och hållbarhetsresa som Budbee gjort och ser fram emot att driva hållbarhetsarbetet på flera fronter och marknader, säger Amanda Degerkvist i en kommentar.

Annons

I rollen ingår det att utveckla bolagets arbete inom miljömässiga och sociala frågor och "proaktivt driva hållbara initiativ". Hon kommer att rapportera till kommunikationschefen Ann Sonne.

Hållbarhet har sedan start varit en viktigt fråga för oss och vi vill göra ännu mer – därför inrättar vi den här rollen. Vi behöver en person som dedikerat kan driva arbetet och som besitter förståelse för de möjligheter och utmaningarna som är kopplade till ansvarsfullt företagande. Det har vi hittat i Amanda Degerkvist, säger Ann Sonne.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev?

Tack!