Butiker blir e-handelslager: ”Minskat fordonskilometrar”

"Alla kan göra något".

Helsingborgsgrundade skobutiken och e-handelsföretaget Brands of Comfort tänker om gällande leveranser.

Lastbilstrafikens negativa inverkan på miljö och hälsa kanske inte har så stor påverkan globalt men vi hoppas på att inspirera andra, skriver företaget i ett pressmeddelande.

Annons

Skoaktören startade en fysisk skobutik i Helsingborg under 2003 och år 2007 lanserades e-handeln. Idag säljer Brands of Comfort skor till flera olika länder.

Ull är ett återkommande material och intresset för naturmaterial och hållbarhet är något som svenskar efterfrågar allt mer, säger Ulf Johansson, affärsutvecklare och medgrundare.

Man måste tänka hela kedjan och kunna svara på de frågor som kunden ställer, allt från vad fåren äter till hur transporterna sker.

I höstas inledde företaget ett nytt leveranssätt som minskar den negativa miljöpåverkan. Nu är tanken att fortsätta med detta på den svenska marknaden.

Istället för att transportera från ett lager låter vi nu de butiker som säljer våra skor fungera som lokala lager. När man handlar skor på Brands of Comfort kommer den butiken som ligger närmst konsumenten att skicka produkten, förklarar Ulf.

Vi har minskat antalet fordonskilometrar och sparar på så sätt både klimat och hälsa. Det kanske inte har så stor påverkan i det stora hela men alla kan göra något.

Annons