Bygghemma bygger vidare på sin nordiska expansion

Bygghemma Group snickrar vidare på sitt bygge. Nu meddelar byggjätten att man köpt upp Trademax.se, en nätbutik för inne- och utemöbler i Skandinavien. Man lanserar även Nesto.com, möbelvaruhuset som ska ha ett av Sveriges största sortiment inom möbler och heminredning på nätet.

På senare tid har Bygghemma expanderat både genom uppköp och lanseringar av nya sajter. I oktober 2012 förvärvades den ledande finska e-handeln inom tunga byggvaror, Taloon.com, och i november lanserades Bygghjemme.no i Norge. I våras köpte man även upp den danska nätbutiken Billigbyg.dk.

Men man ligger inte på latsidan för det. Nu har man även köpt upp nätbutiken Trademax.se, som säljer inne- och utemöbler i hela Skandinavien.

Annons

– Genom förvärvet av Trademax.se har vi knutit till oss den ledande och under de senaste åren snabbast växande butiken för inne- och utemöbler på internet. Trademax.se är en föregångare inom försäljning av hem- och trädgårdsinredning i Sverige och vi har härigenom även fått access till de snabbt växande marknaderna för hem- och trädgård i Norge och Danmark, säger Mikael Olander, VD för Bygghemma Group.

Nytt möbelvaruhus

Man passar samtidigt på att lansera sajten Nesto.com. Ett möbelvaruhus som enligt egen utsago ska ha ett av Sveriges största sortiment inom möbler och heminredning på nätet. Från dag ett erbjuder Nesto.com drygt 16 000 artiklar, varav mer än 500 soffor, över 600 lampor och knappt 300 fåtöljer.

– Vi är mycket stolta över att i Nesto.com kunna lansera ett möbelvaruhus på internet som kan erbjuda allt vad kunder har kommit att kräva av en e-handel i världsklass. Ledande sortiment, mycket attraktiva priser och pålitliga, snabba leveranser, säger Mikael Olander.

 

Källa: Press

Annons