Bygghemma spikar ännu ett köp – värvar e-handel

"Stora möjligheter genom tillgång till Bygghemmas plattform".

Bygghemma förvärvar ännu ett hemmafixarbolag till sin portfölj. Den här gången är det e-handelsföretaget Hemfint.se som blir en del av koncernen.

LÄS ÄVEN: Bygghemma ökade med 25 procent – slår 6 miljarder

Annons

Under de tre senaste åren har Hemfint.se uppvisat en genomsnittlig årlig tillväxt om 52 procent, och 2018 omsatte bolaget cirka 150 miljoner kronor och hade ett rörelseresultat (EBIT) på tre miljoner. Bygghemma förvärvar 84 procent av bolaget.

Genom förvärvet av Hemfint.se har vi knutit till oss en aktör med ett ledande sortiment av prisvärda produkter inom framför allt kategorierna bad, dörrar och fönster som på ett imponerande sätt har utvecklat en mycket stark ställning inom dessa kategorier under de senaste åren, säger Martin Edblad, tillförordnad vd och koncernchef för Bygghemma Group, i ett pressmeddelande.

Efter förvärvet kommer Hemfint.se att drivas som en självständig enhet och den nuvarande vd:n Carl Fenson kommer att få behålla sin post.

Vi är mycket över att ha blivit en del av Bygghemma Group, säger Carl Fenson och fortsätter:

Vi ser genom den här affären stora möjligheter att kunna accelerera vår utveckling och tillväxt ytterligare, både genom att fortsätta utöka vårt sortiment av egna varumärken inom value for money-segmenten och genom att få tillgång till Bygghemma Groups ledande nordiska plattform.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!