Byggmax köper butikskedjan för uppemot 285 miljoner

"Den mest framgångsrika kakel- och klinkeraktören i Norden".

Byggmax Group meddelar idag att man köper upp kakelföretaget Right Price Tiles. Ett företag som har 14 butiker och en “liten snabbväxande” e-handel i Norge. Produkterna ska bestå av modernt designade kakel, klinker och tillbehör, med ytterligare försäljning inom badrum och golv. Ett område som Byggmax nu alltså ska expandera inom.

Right Price Tiles omsatte förra året 300 miljoner norska kronor med ett rörelseresultat på 34 miljoner. Köpeskillingen ska initialt ligga på 175 miljoner norska kronor, något som dock kan utökas med ytterligare 110 miljoner beroende på hur företaget presterar.

Annons

Vi är glada att lämna över ägarskapet till Byggmax, som kan lågprisbranschen och har resurser och kompetens för att stödja våra tillväxtambitioner. Även om vi byggt en fin position i Norge finns mycket potential kvar, och såklart i Norden. Att få in en tillväxtorienterad ägare är också positivt för våra anställda, och vi ser fram emot nästa fas, säger Per-Christian Teie, grundare och vd för Contera Group som står bakom Right Price Tiles, i en kommentar till köpet.

Ska säljas i Byggmax e-handel

Mattias Ankarberg, vd för Byggmax Group, säger sig vara imponerad av det som Right Price Tiles lyckats åstadkomma.

Vi är väldigt imponerade av verksamheten som Per-Christian, Kim och Ivar har byggt, och den passar väl med Byggmax. Right Price Tiles är kanske den mest framgångsrika kakel- och klinkeraktören i Norden, och vinner konsumenter med en formel vi älskar – djup produktkompetens och inspirerande design till bästa pris. I tillägg till en gemensam tro på lågpris har vi liknande företagskulturer, och vi ser mycket fram emot att jobba tillsammans, säger Mattias Ankarberg.

Köpet inväntar nu godkännande av norska konkurrensmyndigheter.

Vi tar nu tillsammans tillväxtresan till en ny och nordisk nivå, under Byggmax varumärke. Vi börjar med att erbjuda Right Price Tiles produkter genom Byggmax e-handel och i utvalda butiker, innan vi expanderar med kakel- och klinkerfokuserade konceptbutiker utanför Norge i Byggmax varumärke, säger Mattias Ankarberg.

Annons