Bythjul.com rullar vidare mot nya mål efter ägarbyte

Bythjul.com har sedan starten för 12 år sedan utveklats till en av Nordens största försäljare av däck och fälgar. Sedan 2006 har investeringsfonden Verdane Capital V varit ägare, men nu köps man upp av den franska fordonsservicegruppen Mobivia Groupe.

Bythjul.com grundades i Sverige 2002 och är i dag en av Nordens största oberoende däck- och fälgaktörer på nätet. 2006 gick Verdane V in som ägare i företaget och sedan dess har Bythjul.com expanderat från att vara enbart en svensk aktör till att ha verksamhet även i Finland, Danmark och Norge.

Under samma period  har antalet anställda vuxit från åtta till 25 medarbetare och intäkterna har ökat nästan femfaldigt. Nu köps man upp av den franska fordonsservicegruppen Mobivia Groupe.

Annons

– Vi har gynnats oerhört av Verdane Capital Advisors expertis inom e-handel, vilket har påskyndat Bythjul.coms utveckling. Vi har ökat vår omsättning kraftigt och vuxit till Nordens i särklass största oberoende däck- och fälgaktör på Internet. Nu ger vi oss in på en ny etapp av vår resa och med Mobivia Groupe kommer vi att fortsätta ge våra nordiska kunder en utmärkt service, säger Torkel Hallander, VD och partner på Bythjul.com.

Ökade branschkunskaper

Mobivia Groupe har fler än 10 000 anställda inom sex affärsområden och 13 företag och är en av de ledande i Europa när det gäller märkesoberoende underhåll av fordon och utrustning med Norauto, Auto 5, Midas, Carter-Cash, Synchro Diffusion och oxyo-pneus.fr.

– Med en branschaktör som Mobivia Groupe som partner, är våra framtida utsikter för fortsatt tillväxt och vinster utmärkta, sägerr Torkel Hallander.

Även Mobivia Groupe är såklart nöjda med sitt förvärv och ser viktiga synergieffekter med affären.

– Vår investering i Bythjul.com kommer att ge oss ökade branschkunskaper, öka vår marknadsandel inom e-handel i Europa och öka synergierna mellan gruppens olika varumärken. Bythjul.com har starka tillgångar vilka kompletterar våra egna, säger Olivier Mélis, ledamot av Mobivia Groupes exekutiva kommitté och ansvarig för utveckling.


Källa: Press
 

Annons
Annons