Bytte bransch när viruset slog till: ”Aldrig upplevt något så här galet”

Lanserade en ny e-handel.

E-handelsföretaget Aponea.se från Solna drog igång i slutet av mars i år. Idag meddelar företaget att de lyckades sälja 10 000 flaskor av egentillverkad handsprit redan under sin första helg.

Det var helt otroligt. Vi har jobbat med e-handel i 10 år ungefär, men aldrig upplevt något riktigt så här galet. Just nu jobbar vi alla i princip dygnet runt för att packa och se till att kunderna får sina varor så fort som möjligt. Vi som ny webbshop har höga förväntningar på verksamheten så vi vill verkligen inte göra någon besviken, säger vd:n Dennis Maglić till Ehandel.

Annons
Dennis Maglić står även bakom modeföretaget DM som grundades 2011. När coronaviruset slog till i samhället kände handeln av det ganska snabbt. Då agerade företaget direkt.

Vi har definitivt anpassat oss efter behovet på marknaden. Då vi har all logistik, kundtjänst och erfarenhet "in house" samt att vi har fått en dipp på våra andra varumärken på grund av Covid-19, var det nödvändigt att styra om snabbt till något som efterfrågades i högre grad. Då föddes Aponea.

Det är en vän till mig som heter Nea som kom med idén, så det blev naturligt att kalla det "Apo-Nea". Men det liknar en annan shop rätt mycket, så vi får se om vi behöver byta namn lite längre fram nu när det blivit så pass stort.

Efter att ha jobbat i modebranschen i flera år kom företaget av en slump in på hälsospåret. Trots det ser Dennis bara möjligheter framåt.

Vi ska fortsätta satsa vidare inom segmentet hälsa och skönhet och bredda vårt sortiment. Men först måste vi packa klart alla ordrar, avslutar han.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!