Caia anmäls – för olagligt ämne i smink

Myndigheten har hittat en farlig substans.

E-handlaren Caia Cosmetics har avverkat succé efter succé. Bolagets medgrundare och ansikte utåt är influencern Bianca Ingrosso. Och Caia väntas i år nå en omsättning på närmare 800 miljoner, med en vinst på runt 240 miljoner

Men nu polisanmäls e-handlaren av Kemikalieinspektionen. Detta efter att myndigheten har hittat ett olagligt PFAS-ämne i en av Caias produkter, rapporterar Di. PFAS är ett giftigt ämne som är svårt för kroppen och naturen att bryta ner.

Annons

Produkten heter “Caia Duo Eye Pencil” och togs bort från Caias sortiment redan i april, enligt bolaget. Nu återstår det att se vad anmälan leder fram till. Men det har uppenbarligen skapat en del grus i det annars så väloljade maskineriet Caia, som har ångat på sedan start.

Nyligen öppnade exempelvis Caia en ny butik i Göteborg för att på allvar bli en omnikanalaktör. Den nya butiken ska slå upp portarna den 1 juni 2024 och den hamnar på entréplan på NK Göteborg.

Att öppna vår första permanenta butik på NK i Göteborg är ännu en dröm som går i uppfyllelse för oss på Caia och vi ser fram emot att välkomna våra kunder till vår magiska värld. Det här är bara början på vår resa in i den fysiska detaljhandeln, och vi är otroligt tacksamma för möjligheten att växa och utvecklas tillsammans med vårt fantastiska community, sa Bianca Ingrosso nyligen i en kommentar.

Annons