Caia Cosmetics byter VD – hon tar över

"Ett beslut som mognat fram".

Caia Cosmetics, som bland annat grundades av Bianca Ingrosso, blev direkt en snabbväxande e-handelsstjärna. Nu väntar dock ett vd-skifte hos bolaget, rapporterar Breakit. Adeline Sterner, som skulle komma tillbaka från sin föräldraledighet, kommer att byta uppdrag.

Hon blir arbetande styrelseordförande och Johanna Eriksson Hamrén, som varit tillförordnad vd, tar över posten officiellt.

Annons

Det här är ett beslut som mognat fram hos mig. Caia är i behov av en väldigt närvarande chef och jag har insett att det inte går att ha med sig en sex månaders bebis till kontoret med allt vad det innebär med amning och annat, säger Adeline Sterner till sajten och fortsätter:

Det hade inte funkat i längden. Till slut skulle jag kört slut på mig och det skulle inte blivit bra för någon.

Planen är inte heller att ta tillbaka vd-rollen längre fram.

Ärligt talat har jag ingen långsiktig plan och nu är det ju Johanna som ska leda bolaget. Men jag älskar att jobba och bygga bolag och det kommer jag göra i olika former i framtiden, säger Adeline Sterner.

Caia Cosmetics omsatte, enligt Breakit, 400 miljoner kronor under 2022, en förbättring med drygt 80 miljoner från 2021. Rörelseresultatet ökade med 15 procent till 130 miljoner.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev?

Tack!