DET HÄR ÄR EN NYHET FRÅN Ehandel Jobb

CDON satsar på CRM med ny topprekrytering

E-handelsjätten CDON rekryterar CRM-experten Elsa Collvin för att leda utvecklingen av såväl en omnichannel-strategi som för att personalisera all kommunikation med CDONs kunder.

Personliga kundrelationer på CDON har tidigare hanterats av flera olika personer på marknadsavdelningen. I och med rekryteringen av Elsa som ansvarig för CRM får nu dessa viktiga uppgifter ett tydligare fokus.

“Vi har sett hur personliga kundrelationer blivit allt viktigare med åren och behövde därför spetsa till vår kompetens inom CRM-området. Vi är väldigt nöjda med rekryteringen av Elsa som verkligen kommer kunna ta oss till nästa nivå i vår marknadsföring” säger David Olhed som är kommersiell chef på CDON. Han menar även att rekryteringen av Elsa sannolikt inte är den sista som kommer behövas för att bygga upp kompetenserna kring automation och personaliserad kommunikation.

Annons

Redan från start var det mycket att sätta sig in för den nyrekryterade CRM-experten. Men med bara några veckor på jobbet har de första pusselbitarna redan fallit på plats. “Initialt finns det ett behov av att än mer strukturera och automatisera arbetsprocesserna, för att frigöra mer tid till analys och verksamhetsutveckling. På sikt vill vi sedan nå ut i nya kanaler och utveckla vår omnikanalstrategi som gör det möjligt att hantera en personlig kommunikation till alla våra kunder,” säger Elsa Collvin, CRM-ansvarig på CDON.

För att lyckas med sin rekrytering anlitade CDON specialisterna E-commerce Recruit. “Vi försökte själva hitta någon till tjänsten men fann det svårt att hitta rätt person,” förklarar David Olhed och fortsätter “När vi väl tog in E-commerce Recruit gick det väldigt fort. Det var tack vare deras stora kontaktnät som Elsa dök upp på vår radar.”

Ansvarig rekryterare Sanny Malmberg, VD på E-commerce Recruit, förklarar att den här typen av tjänst kan vara svår att tillsätta eftersom personer med specialistkompetens sällan är tillgängliga. “I de här fallen krävs det uppsökande rekrytering för att hitta rätt person. Vi har under många år byggt upp ett omfattande nätverk av kandidater och kontaktpersoner, vilket ger oss ett stort försprång” säger Sanny.

Annons