DET HÄR ÄR EN NYHET FRÅN Ehandel Jobb

CDON stärker upp sin ledningsgrupp

Sedan i höstas har Rasmus Jung Demse  haft  rollen som Chief Product Officer (CPO) hos CDON. Rollen är en nyinstiftad bred roll som spänner sig alltifrån kundupplevelse till hur bolaget driver och utvecklar sina plattformar, både från ett handlar- och slutkundsperspektiv.

För CDON är det viktigt att sätta kunden i fokus, och se till att kundens resa på marknadsplatsen blir så bra som möjligt. Genom att göra kunden central i utvecklingen säkerställs det att CDON tar rätt beslut utvecklingsmässigt. Analysarbetet är en viktig del i arbetet där de genom att arbeta datadrivet kan fatta beslut som grundar sig i den faktiska användarupplevelsen.

Rasmus kommer senast från Resurs Bank där han var PMO & UX Manager. Han headhuntades till rollen hos CDON av rekryteringsföretaget E-commerce Recruit. Han lockades av att få vara med på den spännande tillväxtresa som CDON just nu befinner sig i och ser fram emot utmaningen som rollen innebär. På frågan vad hans primära bidrag i rollen kommer att vara svarar han:

Annons

Jag har genom min karriär alltid befunnit mig mittemellan teknik och affär och har byggt upp en bra förståelse för båda delarna. Jag är övertygad om att det är en framgångsfaktor för en komplex roll som CPO. Det är viktigt att fungera som kittet i en organisation och hjälpa bolaget att ta bra, välgrundade beslut – som baseras både på teknik och affär. Detta, tillsammans med att jag brinner för kundupplevelsen och tror starkt på att man genom att sätta kunden i centrum, skapar produkter som levererar värde till både slutkunder, handlare och bolag,” säger Rasmus Jung Demse.

E-commerce Recruit som hanterade processen då Rasmus tillsattes till tjänsten är väldigt stolta över tillsättningen som hanterades av Sanny Malmberg:

Rasmus kändes redan på förhand som en grym kandidat för denna roll. Rasmus mötte både kravspecen och förväntningar på ett bra sätt. Han har dessutom ett förflutit hos CDON, som han jobbade hos även 2010 - 2011. Efter en bra dialog var jag övertygad om att Rasmus skulle bli en bra match och kunna leverera enligt de högt ställda förväntningar som finns på denna typ av roll. Jag kan bara gratulera både företaget och Rasmus och jag är övertygad om att framtiden är ljus för båda två” säger Sanny Malmberg, ansvarig rekryterare på E-commerce Recruit

Annons