Chilli blir granne med Mio – öppnar ny butik

“Möbeljätten gör comeback”.

Efter att ha gått i konkurs 2015 så köptes möbelkedjan Chilli upp av Bygghemma, som idag går under namnet BHG Group. Då fick den fysiska närvaron sätta sig i baksätet för en större satsning online.

Ett fokus på online fick Chillis e-handel att blomstra. Men tankarna på butiksexpansion och Helsingborg har funnits med från dag ett, skriver företaget i ett pressmeddelande.

Annons

Nu har man äntligen hittat en ny lokal i Skåne och man blir granne med andra tungviktare inom heminredningssegmentet, som Mio.

“Onlineaktiviteten är väldigt stark i regionen”

Butiken som öppnade igår är på 1000 kvadratmeter och den ligger på handelsområdet Väla Norra i Helsingborg. Utöver butiksytan finns dessutom en 250 kvadratmeter stor gård för utemöbler.

Efterfrågan på en Chilli-butik i Skåne har varit stor under en lång tid. Främst kan vi se det på onlineaktiviteten på vår site, som är väldigt stark i regionen. Som omni-aktör arbetar vi aktivt med den positiva draghjälp som finns mellan online och fysisk närvaro, vilket varit ett lyckat koncept i kombination med ett enormt sortiment till attraktiva priser, säger Chillis Retail Manager Tobias Höglind.

Chilli’s koncept har förändrats under de senaste åren och nu erbjuds en kombination av såväl möbler som inredning.

Uppdatering: Royal Design är inte en av grannarna då de stängt den tidigare närliggande butiken.

Annons