Cirkulära varor tar plats på Prisjakt

Prisjakt vill hjälpa Sveriges konsumenter att handla cirkulära varor på ett tryggt sätt – och samtidigt hjälpa landets butiker att nå ut till en större kundkrets med sina erbjudanden på begagnade varor.

Allt fler konsumenter har fått upp ögonen för andrahandsmarknaden, av såväl ekonomiska som miljömässiga skäl. Prisjakt har därför skapat lösning som underlättar för både konsumenter och butiker att agera hållbart: på sajtens startsida finns numera en grön symbol som går till en ny kategorisida med butikernas alla begagnat-erbjudanden.

– Vårt mål är att konsumenten enkelt ska kunna hitta begagnade alternativ på Prisjakt och jämföra priser på både nya och cirkulära produkter, säger Elina Schüler, produktägare på Prisjakt. 

Samtidigt ger sidan ökad synlighet för butikerna som erbjuder begagnade produkter.

– Här kan vi hjälpa butiker att nå ut på ett mycket bättre sätt. Genom att Prisjakt blir ett skyltfönster för begagnade produkter kan konsumenterna få en tydligare bild av vad som finns på marknaden.

Skicket på den cirkulära produkten skrivs ut i varje erbjudande. Skalan innehåller skadad förpackning, nästan ny, demo, renoverad och begagnad.

– Det är lite av en djungel på begagnat-marknaden och skicket kan skilja väldigt mycket. Där hjälper vi till genom att tydligt upplysa om produktens skick så att konsumenten har all information den behöver för att göra ett tryggt köp.

Allt fler konsumenter har också upptäckt fördelarna med att handla begagnat i just nätbutiker.

– Att köpa en begagnad produkt från en nätbutik ger en extra trygghet eftersom konsumenten har ångerrätt och butiken ofta lämnar garanti. Den som är tveksam till att köpa begagnat har här ett gyllene tillfälle att prova utan risk, säger Elina Schüler.

Refurbed är en av butikerna som syns på den nya samlingssidan för begagnat.

– På grund av antalet besökare Prisjakt har varje månad, och tack vare att vi är konkurrenskraftiga på pris, ser vi ofta en bra och stabil volym av trafik, säger Kristoffer Nilsson Kampitsch, Sverigechef på Refurbed.

Han ser Refurbeds produktgarantier som ett starkt konkurrensmedel när det gäller begagnat.

Att kunna garantera en viss kvalitet är viktigt. Vi har garantin som säkerhet och trygghet, och jämfört med nya produkter är ju prisskillnaden en stor fördel, utöver den hållbara aspekten.

Läs en längre intervju med Refurbed här.

– Vi ser att intresset redan är stort och vi tror att medvetenheten och efterfrågan på begagnade produkter bara kommer att öka. Prisjakt vill vara en aktiv partner i den cirkulära ekonomin och sammanföra butiker med konsumenter som vill fatta medvetna beslut, säger Elina Schüler.

Kontakta Prisjakt för att få veta mer om möjligheterna med begagnade produkter.