City Gross färdigpackade matkassar slår nya rekord

City Gross levererar denna veckan fler matkassar än någon tidigare vecka. Man har nästan dubblerat antalet leveranser jämfört med samma tidpunkt för ett år sedan. Rekordet kommer efter en stark uppgång sedan semesterns lägstanivå och är en del av en oerhört stark trend.

Sedan City Gross lanserade sina färdigpackade matkassar i juni 2012 har det hänt en del. Mätt i omsättning är deras matkasse idag en av de tre största på den svenska marknaden, och enligt butikskedjan själva, beror det till stor del på att man varit lyhörd för marknadens behov.

Bland annat har man varit en av de första med att erbjuda hemleverans av grillar och grilltillbehör och tagit fram kassar för tvåpersonershushåll. City Gross fick även stor uppmärksamhet när man med samarbetspartnern Winefinder började erbjuda samleverans av viner tidigare i somras.

Annons

Går framåt genom att gå tillbaka

City Gross ser inte heller några tecken på avmattning, snarare tvärtom och under 2013 förväntas dagligvaruhandelns matkassar omsätta motsvarande en City Gross stormarknad.

Mycket tack vare att man utökat upptagningsområdet men även för att man breddat sortimentet med nya kassar och komplementvaror från Hem & Fritidssortimentet.

– Vi är bara i början av en mycket spännande utveckling, där vi går tillbaka till hur det fungerade förr då handlaren körde hem precis de varor kunden önskade. Genom att vara lyhörda för vad som efterfrågas och möta nya behov tidigt, hoppas vi kunna driva på den svenska matkasseutvecklingen även framöver, säger Per Karlsson, ansvarig för City Gross Matkasse.Källa: Press

Annons