City Gross följer Middagsfrid in i Vegolandet

City Gross färdiga matkassar, som förra året ska ha sålt som bara den, breddas nu ytterligare. Matkedjan har experimenterat en hel del med sina kassar och erbjudit en parmatkasse, en laktosfri kasse och en fruktkasse. De har även testat på en grillkasse under sommaren.

City Gross matkassar är förmodligen mest kända för att kombineras med vin, något som skapat rabalder de senaste månaderna.

Detta samarbete med nätbutken Winefinder fortsätter förstås, men nu breddar man med en vegetarisk kasse. En inriktning som flera matkasseleverantörer nu satsar på. Inte minst pionjären inom färdiga matkassar, Middagsfrid.

Annons

En mycket populär diet

City Gross lanserade sin vegetariska matkasse i början av året och intresset ska ha varit över förväntan.

– Vi ser hur marknaden utvecklas med nischade kassar som möter speciella behov. Det oväntat stora intresset för vår vegetariska kasse gör att vi nu planerar för fler specialkassar, säger Per Karlsson, ansvarig för City Gross Matkasse.

Antalet prenumeranter på City Gross kassar ska närmast dubblerats det senaste året och tillväxttakten förväntas öka framöver. Bland annat tack vare att de sägs ha ett lägre portionspris än många andra matkassar. I Sverige ska butikskedjans kassar vara bland de fem största.

Priset på den nya vegetariska kassen är 399 kronor. Om man inte hämtar i butik så tillkommer även en avgift för hemleverans.

 

Källa: Press

Annons
Annons