City Gross ställer sig bakom nätvinbutikerna

Dagligvarukedjan City Gross har börjat erbjuda vin tillsammans med sina färdiga matkassar för hemleverans. Detta via den danska nätbutiken Winefinder som starkt kritiserat Systembolagets häxjakt av vinhandlarna på nätet.

En av Sveriges största dagligvarubutiker, City Gross, börjar nu erbjuda vinlådor samtidigt som man beställer hem deras färdiga matkassar. Systembolagets VD, Magdalena Gerger, är dock inte helt nöjd att en stor kedja som City Gross legitimerar nätvinhandeln med sitt samarbete.

- Det är verkligen illa, lagen måste ses över. Det är inget tvivel om det är problematiskt, nu har det gått så långt att företagen utnyttjar läget och går långt över gränslandet. Konsekvensen blir att vi tycker att lagen bör förtydligas för folkhälsans bästa. Systembolaget kommer lyfta det här med regeringen, säger Magdalena Gerger till Expressen.

Annons

Winefinder är inte oroliga

Winefinders VD, Ole Nielsen, är förstås glad över samarbetet med City Gross och känner sig trygg med den lagliga situationen.

- Lagen säger att man har lov att sälja alkohol från utlandet, förutsatt att man betalar svensk moms och svensk alkoholskatt, säger Ole Nielsen.

City Gross, som satsar stort på e-handeln, kommer nu erbjuda kvalitetsviner samtidigt som man beställer sin färdiga matkasse.

- Vi vet att många av våra matkassekunder vill kunna kombinera mat och kvalitetsviner, och det är därför vi erbjuder möjligheten, säger Carola Grahn, ansvarig för Mat & Vin på City Gross.

Annons