City Gross utökar antalet orter för sin matkasse

Färdigpackade matkassar har lyft City Gross försäljning sedan lanseringen i juni förra året. Intresset har varit stort och nu satsar man även på orter där man inte har några butiker. Något som gör att ytterligare 600 000 svenskar nu får tillgång till City Gross matkasse.

Matkasseboomen fortsätter och på senare tid har även de stora livsmedelsbutikerna hakat på de renodlade matkasseföretagen på nätet. En av dem är City Gross som i juni förra året lanserade sin egen färdigpackade matkasse på 33 orter där man har butiker.

Intresset har varit över förväntan och under hösten ökade antalet sålda kassar för varje vecka. Enligt City Gross själva ska man i dag var en av de tre största aktörerna på matkassemarknaden.

Annons

– Försäljningstillväxten talar för att vi träffat rätt med innehållet i våra matkassar. Att vi nu sprider matkassen till nya orter ser vi som en naturlig utveckling av matkassefenomenet, säger Per Karlsson, ansvarig för City Gross Matkasse.

17 nya orter

Nu hoppas City Gross att fler ska hoppa på matkassetrenden, och så klart välja just deras kasse. Under mars och april utökar man därför sin distribution till 17 nya orter som saknar City Gross-butiker, något som gör att man kommer att nå ytterligare 600 000 svenskar.

– Tanken bakom att sprida City Gross Matkasse till mindre orter är att fler konsumenter skall kunna välja en av landets tre största matkassar oavsett var man bor. Något som från och med denna veckan ger boende i Köping, Enköping, Kungsbacka, Onsala, Lindome och Billdal möjligheten att hämta upp eller få en matkasse från City Gross hemlevererad, säger Per Karlsson.

Förra veckan fick invånare i Eskilstuna och Norrtälje samma möjlighet. Detta efter att boende i Varberg, Falkenberg, Eslöv, Skövde, Linköping, Södertälje och Ängelholm fick tillgång till matkassen i månadsskiftet februari och mars.

Källa: Press

Annons