CityMail satsar helt fossilfritt: “I grunden otroligt miljösmart”

"Extra roligt att ta det sista steget".

Fraktleverantören CityMail är i grunden miljövänliga då många av företagets leveranser sker via cykel. Företaget siktar dock på att bli helt fossilfria till 2030 och ett stort steg på vägen har nu tagits.

CityMail ska numera leverera fossilfritt i hela Stockholms innerstad.

Annons

Även om CityMails utdelning i grunden är otroligt miljösmart då våra brev och paket åker i samma fordon, så är det extra roligt att ta det sista steget och göra hela Stockholms innerstad fossilfritt, säger Einar Wahlbom, marknadsdirektör på CityMail, i ett pressutskick.

"Glada att CityMail tar det här steget"

Det är det förnybara bränslet HVO100 som möjliggjort de helt fossilfria leveranserna. Företaget ser även till att post och paket levereras samtidigt för att undvika att onödiga sträckor körs. En av kunderna till CityMail, Sellpy, välkomnar nyheten om att Stockholms innerstad nu körs fossilfritt.

Vi på Sellpy har alltid strävat efter att hålla vårt eget avtryck på miniminivå, och där är leveranser till våra kunder ett viktigt område. Vi är glada för att CityMail tar det här steget och ser fram emot ännu mer hållbara alternativ för leveranser framöver, säger Gustav Wessman, Chief Marketing Officer på Sellpy.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!