Clas Ohlson återknyter till E-handeln

Clas Ohlson har de senaste åren satsat hårt på att etablera nya butiker både i Sverige och utomlands. Samtidigt har de i princip inte lagt någon energi på näthandeln som de egentligen har mer gemensamt med. Detta med tanke på deras distanshandelsursprung som postorderföretag.

Nu senast har de etablerat nya butiker i Storbritannien något som inte gått som planerat. De höga etableringskostnaderna och den svaga brittiska ekonomin har gjort att de fått skruva ner sina etableringsmål från 6-10 till 4-6 butiker.

Annons

Till hösten hoppas dock Clas Ohlsson att allt ska vända då de kommer lansera en ny internationell e-handelsplattform. Idag är det endast Sverige och Norge som kan handla hos Clas Ohlson på nätet. I och med nylanseringen, och expansionen, av näthandeln i höst ska även de andra länderna med etableringar få ta del av Clas Ohlsons utbud på nätet.

De har tydligen satsat på en helt nytt system för sin kommande internationella e-handelsplattform. Clas Ohlsons informationschef, Johan Womack, säger att de varit tvungna att byta plattform för att kunna utnyttja tekniken och e-handeln till fullo. Deras nya strategi är en multikanalsstrategi så den kommande plattformen bör ha bra kopplingar till sociala medier och funktioner för mobil e-handel.

Clas Ohlson har även anställt en chef för deras nya nätsatsning. Catrin Folkesson, som hon heter, har följande att säga om den nya e-handelsstrategin:

– Jag tror att vi kan nå en ny kundgrupp som inte har upptäckt oss. Mer och mer av detaljhandeln sker online, och det vill vi ta del av. Sedan hoppas vi att de som handlar i butik ska få nytta av sajten genom att först titta där för att inspireras.

Hon fortsätter att berätta om hur deras nya plattform kommer få ett helt nytt utseende och att den ska vara lätt att använda samtidigt som den ska vara inspirerande. Catrin pratar även om att det ska vara mycket produktinformation och erbjudanden.

För att sammanfatta verkar det vara så att först när butiksetableringarna tar emot så börjar man lägga energi på e-handeln, som förmodligen ses som enklare och billigare. Vi får helt enkelt vänta och se hur raffinerad Clas Ohlsons nya e-handelsplattform kommer visa sig vara.

Källa (dagenshandel)
Källa (e24.se)

Uppdatering: Enligt källor i branschen sägs plattformsbytet vara ifrån Wipcore eNova till Hybris.

Annons

Annons