Clas Ohlson rullar ut ny tjänst i alla butiker: ”Bättre än att köpa”

"Används i genomsnitt 13 minuter".

När hållbarhetstänket präglar allt fler konsumenter och hyr- och second handtjänsternas popularitet ökar lanserar Clas Ohlson möjligheten att hyra verktyg. Detta erbjuds i alla Clas Ohlson-butiker i Sverige, Norge och Finland från och med idag.

LÄS ÄVEN: Clas Ohlsons e-handel lyste: ”Vi har hittat rätt”

Annons

För oss handlar det om att förenkla livet i alla typer av hem och i dag är det många som föredrar att hyra istället för att köpa, särskilt produkter som man inte använder så ofta, säger Stine Trygg-Hauger, Chief Commercial Officer på Clas Ohlson.

Efter att ha erbjudit ett hyrsortiment i ett begränsat antal butiker tar vi nu steget och rullar ut konceptet "Hyr hos Clas" i samtliga butiker.

Inledningsvis erbjuder företaget 16 olika produkter till uthyrning, däribland borrmaskiner, kapsågar och textil- och ångtvättar. Priserna kommer att variera mellan 59 och 399 kronor, beroende på vilken eller vilka produkter man är i behov av.

Hyrtjänsten kommer möjligtvis kunna addera några medlemmar till kedjans kundklubb då klubbmedlemmarna kommer att få hyra verktygen till halva priset. Bokning av hyrprodukterna görs online.

Uthyrningen är också ett led i vårt hållbarhetsarbete och vi vill hjälpa våra kunder att leva mer hållbart. För dem som använder verktyg sällan är det ett miljömässigt bättre alternativ att hyra än att köpa. I genomsnitt används en borrmaskin bara i 13 minuter. Där ser vi att vi kan göra skillnad, fortsätter Stine Trygg-Hauger.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!