Clas Ohlsons nya E-handel ökade försäljningen

Clas Ohlson släppte idag sin bokslutskommuniké för maj 2011 till april 2012. Företaget visar en vinst på 7 miljoner kronor för fjärde kvartalet, februari till april detta år. Den nya e-handeln skall ha bidragit med ökad försäljning sedan dess lansering i april. Totalt hamnade försäljningen på nästan 1,3 miljarder kronor för det fjärde kvartalet.

I slutet av april fick Clas Ohlsons e-handel ett ordentligt ansiktslyft. En helt ny plattform lanserades som vi var tidiga med att avslöja. Den nya nätbutiken har enligt rapporten fått ett bra mottagande:

"Lanseringen har medfört såväl ökad besökstrafik som ökad försäljning. Lansering i Finland och Storbritannien planeras till sommaren 2012 och kommer att vara av stor vikt för att fler kunder ska upptäcka Clas Ohlson.

Annons

Satsningen på e-handel skapar nya möjligheter att på ett kostnadseffektivt sätt etablera verksamhet och expandera på nya marknader. Inriktningen över tid är att erbjuda flera säljkanaler på samtliga marknader och med en kombination av e-handel och butiker anpassade efter varje lands specifika förutsättningar."

Vi vet inte exakt vad den nya nätbutiken gjorde för försäljningen men e-handeln ska i alla fall omsatt 23 miljoner kronor det sista kvartalet. De drog förmodligen en hel del försäljning vid lanseringen då de erbjöd 20 procent rabatt på nätet och fri frakt.

E-handeln ska leda expansionen

Clas Ohlson verkar var mycket nöjda med plattformens prestation och deras plan är nu att börja med e-handeln vid expansion till nya länder:

– Vi har i slutet av kvartalet lanserat vår nya e-handelsplattform i Sverige och Norge som fått ett bra mottagande. En fortsatt utrullning i Finland och Storbritannien planeras för sommaren 2012 och vi påbörjar också förberedelser för expansion till ytterligare marknader, initialt med e-handel, säger Klas Balkow, VD och koncernchef.

Clas Ohlson som tidigare fått dra ner på etableringstakten, gällande butiker, i Storbritannien säger att lanseringen av den nya e-handeln på denna marknad kommer att vara mycket viktig. Storbritannien kommer som sagt att få ta del av den nya plattformen inom kort, tillsammans med Finland.

Nästa steg för Clas Ohlsons nya näthandel ska vara "tysktalande marknader" där arbetet att anpassa e-handeln redan inletts. En lansering i ett tysktalande land beräknas dock tidigast under andra halvan av nästa år.

 

Annons

Källa: press

Annons