Clas Ohlsons vd lämnar – här är nya uppdraget

"Är glad och hedrad".

Clas Ohlsons vd och koncernchef Lotta Lyrå lämnar kedjan och stämplar ut för sista gången den 4 december i år.

Jag har fått ett erbjudande om ett annat uppdrag som jag kände att jag inte kunde tacka nej till, säger Lotta Lyrå i ett pressmeddelande i samband med beskedet.

Annons

Det uppdragen är vd och koncernchef för skogsägarföreningen Södra. Hon tillträder det nya uppdraget "under innevarande år" och ersätter därmed ekonomichefen Peter Karlsson, som varit tillförordnad vd sedan i februari.

Jag är glad och hedrad över att ha fått möjligheten att, tillsammans med Södras medlemmar, medarbetare, kunder och entreprenörer vårda och vidareutveckla Södra för framtiden. Södra har en unik plattform, vad gäller såväl råvara som industri, för framtida lönsamhet, tillväxt och innovation,  säger Lotta Lyrå.

Inte minst i ljuset av den klimatnytta som skogen och dess produkter har, genom både skogstillväxt och genom att ersätta produkter baserade på fossila råvaror. Jag ser mycket fram emot att komma tillbaka till Södra, med sin starka värdegrund, framtidstro och kompetens, och återknyta kontakten med kollegor, medlemmar och kunder.

Det nya uppdraget blir lite av en comeback för Lotta Lyrå, då hon tidigare varit produktivitetschef i koncernen och dessutom sågverkschef i Mönsterås.

Annons