Search
Close this search box.
ANNONS

Coca-Cola och Spotify i unikt samarbete

Coca-Cola och Spotify i unikt samarbete
Julius Gunnilstam
julius@ehandel.se

Dela artikeln:

ANNONS

Mustiktjรคnsten Spotify och Coca-Cola har ingรฅtt ett samarbete dรคr de bรฅda fรถretagen skall lyfta varandra. Coca-Cola skall fรฅ anvรคnda musiktjรคnsten i sin marknadsfรถring pรฅ nรคtet och Spotify skall fรฅ tillgรฅng till lรคskedryckjรคttens marknadsfรถringsapparat.

Daniel Ek, grundare och vd pรฅ Spotify, รคr mycket glad รถver detta samarbete och sรคger fรถljande:

"Detta รคr en riktigt spรคnnande dag fรถr oss. Vi samarbetar nu med ett av de mest kรคnda varumรคrkena i vรคrlden. Det รคr inte vilket partnerskap som helst fรถr oss. Vi ingรฅr inte ens stora partnerskap pรฅ Spotify, men jag kan inte komma pรฅ nรฅgot varumรคrke som har samma utbredning och nรคrvaro som Coke, sรฅ jag รคr glad att vi kan expandera tillsammans.

Detta partnerskap, den riktigt coola delen med det, รคr det faktum att det har varit en evolution: ett ungt teknikfรถretag i samarbete med ett 125-รฅr gammalt fรถretag รคr inte nรฅgot du ser varje dag. Men vi fann att Coca Cola fรถrstod vad Spotify handlade om, och omfamnade hela idรฉn vi har med att dela med sig รถver hela vรคrlden. Frรฅn Spotifys perspektiv รคr detta partnerskap precis lika viktig som vรฅr affรคr med Facebook." (รถversatt)

Daniel ska รคven ha sagt att Coca-Colas distributionsnรคt kan vara lika stort som Internet. Coca-Cola skall hjรคlpa dem via live-evenemang, TV och digital media. Bara deras Facebook-sida, med รถver 40 miljoner fans, lรคr ge Spotify en push framรฅt. Spotify ska i samma vรคnda som detta partnerskap ha lanserat varumรคrkes-appar ifrรฅn fรถretag som McDonalds, Reebok och Intel. Dessa skall nรฅs i Spotifys desktop-client.

Spotifys mรฅl skall vara att synas och finnas รถverallt. Ett mรฅl som de med detta nya partnerskap har kommit ett steg nรคrmare.

ย 

Kรคlla: theverge (1)(2)

Dela artikeln: