CoolStuff tar för första gången in externt kapital

För första gången tar prylbutiken CoolStuff in externt kapital och ny ägare. Det är bolaget Investment AB Spiltan som genom förvärv av aktier gått in som 30-procentig ägare i den svenska prylbutiken som idag omsätter runt 100 miljoner kronor.

Den senaste tiden har vi hört rykten om att CoolStuff varit i behov av pengar för att driva sin verksamhet vidare. Bolaget har växt fort och vi vet att prylbranschen kräver stora investeringar i inköp inför julhandeln. CoolStuff investerade även nyligen i ett stort lager med kontor som förmodligen kostat en del.

Nu är det i alla fall klart att CoolStuff för första gången tar in externt kapital mot 30 procent av bolaget.

Annons

- Genom Spiltan får vi tillgång till kompetens och kapital inför vår fortsatta internationella expansion. Samtidigt kan vi nu i en snabbare takt utöka vårt sortiment, säger Kajsa Knapp, en av CoolStuffs grundare.

Spiltan ska vara ett investmentbolag med ett totalt kapital på cirka 240 miljoner kronor. Vad de fick betala för 30 procent av Sveriges prylmecka CoolStuff framgår inte.

- Att de två grundarna väljer Spiltan som partner visar att vår modell att köpa minoritetsposter i lönsamma svenska bolag i tillväxtbranscher fungerar. Genom Spiltan får grundarna en långsiktig partner samtidigt som de kan behålla aktiemajoriteten i bolaget, säger Håkan Sjunnesson investment manager på Spiltan.

Grundarna Kajsa Knapp och Christian Omander äger efter investeringen 70 procent av aktierna i CoolStuff.

 

Källa: Press

Annons