Coop med ny jättesatsning på hämtskåp: ”Möter behovet”

"Har tagits emot positivt".

Pilottestet med hämtskåp föll väl ut. Nu väljer Coop Online att rulla ut lösningen i stor skala runt om i Sverige. Dagligvarukedjan har skrivit ett avtal med StrongPoint, som kommer att leverera hämtskåpen till ytterligare 20 orter i landet.

Coop Hämta med hämtskåp har tagits emot positivt av våra kunder och med data från piloterna ser vi nu möjligheten att öka takten och placera fler skåp ute i landet. Vi vet att flexibla leveranslösningar är en viktig faktor för kunder som handlar mat online. Med hämtskåp som en del av vårt erbjudande möter vi det behovet och stärker vår position på marknaden, säger Catrin Folkesson, affärsområdesdirektör Coop Online, i ett pressmeddelande.

Annons

StrongPoints hämtskåp kan förvara såväl kyl- och frysvaror som rumstempererade varor. Bara ett par veckor in i pilottestet gav kunderna toppbetyg till Click & Collect-lösningen. Även skåpet utanför butiken på ön Sandhamn i Stockholms skärgård blev mycket uppskattat.

Vi är naturligtvis mycket glada över att testet föll så väl ut. Vi har också med intresse tagit del av att Coops hubblösning, skåpet i Sandhamn, fungerade så väl. Vi är övertygade om att hubblösningar, det vill säga hämtskåp som står placerade vid punkter där mycket folk naturligen rör sig, är nästa steg i utvecklingen, säger Sven Calissendorff, Senior VP Managing Director på StrongPoint i Sverige.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev?

Tack!