Coop satsar på obemannade butiker – öppnar två i höst

"Ett sätt att driva mat-Sverige framåt".

Allt fler handlare öppnar obemannade butiker. Nu hakar dagligvarujätten Coop på trenden, med ett nytt pilotprojekt där man lanserar två butiksmoduler i Gävle som kommer att vara öppna dygnet runt.

Satsningen på obemannade butiker är ett sätt för oss att finnas på fler platser där vi ser potential. Samtidigt erbjuder vi en lösning för kunder som vill kunna besöka en Coop-butik oavsett tid på dygnet. Det blir även möjligt för oss att nå fler kunder under högsäsonger eller lov – på exempelvis skidorter eller under speciella evenemang. På sikt hoppas vi att pilotprojektet ska resultera i fler obemannade butiker runt om i vårt område, säger Meta Persdotter, vd på Coop Mitt, i ett pressmeddelande.

Annons

Butikerna öppnar under hösten och satsningen har möjliggjorts tack vare en ny självscanningsapp som Coop utvecklat. Den låter kunderna scanna och betala för varorna med sin mobil.

Satsningen handlar om att fler ska kunna handla god mat när det passar dem. Detta är ett sätt för oss att tillsammans med våra medlemmar driva mat-Sverige framåt, skapa nya möjligheter för våra konsumenter och med hjälp av den digitala utvecklingen erbjuda en ny typ av shoppinglösning, säger Magnus Johansson, vd i Coop Sverige.

Annons