Coop stänger fem butiker – 55 anställda kan få lämna

”Har fortsatt att gå med förlust”.

Coop Butiker och Stormarknader, CBS, tvingas stänga fem butiker. Anledningen till beslutet är helt enkelt att de inte är lönsamma, det rapporterar Dagligvarunytt.

Vi har ett ansvar att ansvarsfullt förvalta våra medlemmars resurser och bibehålla en sund ekonomi genomgående i butiksnätet. I detta fall har berörda butiker, trots ett flertal insatser, fortsatt att gå med förlust och vi ser inte att utvecklingen går att vända inom överskådlig tid, säger Meta Persdotter, vd för Coop Butiker och stormarknader till tidningen.

Annons

Fackliga förhandlingar

Butikerna det rör sig om är Coop Eneby och Coop Hageby i Norrköping, Coop Ringvägen i Nyköping samt Coop Grand Central i Sundbyberg och Coop Skärholmen i Stockholm.

Totalt berörs 55 medarbetare av beslutet och fackliga förhandlingar har inletts för att se ifall det kan bli aktuellt med omplacering, eller om varsel ska läggas.

Att fortsatt täcka underskott och investera i en butik som uppvisar förlust under en längre period skulle inte vara ansvarsfullt. Under förhandlingstiden gör vi allt för att erbjuda våra medarbetare en alternativ sysselsättning, säger Meta Persdotter.

Annons