Coop storsatsar på AI: Till våren introduceras Cooper

Ska utvecklas till en plattform.

Den brittiska tidningen The Grocer avslöjar att Coop Sverige satsar på en AI-assistent som kommer att få namnet Cooper.

Lanseringen av Cooper ska ske i samband med att matjätten ersätter sin nuvarande själskanningslösning med en mobilapp. Cooper kommer då att vara integrerad inuti appen och ge kunderna kostråd i och med att de skannar sina varor. Assistenten ska dock också gå att nå via e-handeln.

Annons

Du ska kunna ställa frågor till Cooper som exempelvis “Jag är vegeterian och letar efter ett curry-recept”. Vilket då ska resultera i en lista med recept.

Röstassistenter och andra appar

Cooper kommer dock inte bara att finnas i Coop-appen utan även i smarta högtalare och andra appar som WhatsApp, funktionalitet som planeras till sommaren. Då ska det även börja gå att fylla på sin e-handelskorg med matvaror via Cooper.

Enligt Coops digitala chef, Amer Mohammed, så är planen att bygga ut Cooper till en hel plattform. En plattform som andra företag kan nyttja för att nå ut med sina erbjudanden.

Det kan handla om en fitnesskedja som vill ge 50 procent rabatt på medlemskap till alla som köper hälsosam mat, berättar Mohammed för The Grocer.

Varför nyheten kommit ut i Storbritannien är för att det är en firma från Warwick, vid namn EBI.AI, som utvecklar Coops nya AI-assistent.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!